Ανησυχεί τον Σουλτς η συμφωνία για την τραπεζική ενοποίηση

Απέχει πολύ από τις προσδοκίες των ευρωβουλευτών»

Ανησυχεί τον Σουλτς η συμφωνία για την τραπεζική ενοποίηση

Μακριά από τις προσδοκίες των ευρωβουλευτών δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς ότι βρίσκεται η συμφωνία στην οποία κατέληξαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τραπεζική ενοποίηση.

«Ο μηχανισμός διευθέτησης των τραπεζικών κρίσεων που συμφωνήθηκε κινείται προς μία ανησυχητική κατεύθυνση» τόνισε ο Σουλτς σε ομιλία του στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Συνόδου, προσθέτοντας ότι είναι «πολύ μακριά από αυτό που επιθυμεί το ευρωκοινοβούλιο».

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι θα ήταν «απαράδεκτο» το Ευρωκοινοβούλιο να χάσει τα νομοθετικά του προνόμια προς όφελος ενός αυστηρά διακυβερνητικού μηχανισμού.

Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία ενός ενιαίου ταμείου το οποίο θα οργανώνει την πτώχευση μιας τράπεζας ή θα χρηματοδοτεί τα κόστη της αναδιάρθρωσής της και ενός συμβουλίου αποφάσεων, το οποίο θα αποφασίζει –υπό την επίβλεψη των εθνικών κυβερνήσεων- αν θα ανακεφαλαιοποιήσει ένα ίδρυμα ή θα το θέσει υπό εκκαθάριση.

Σύμφωνα με τον Σουλτς, αυτό είναι «σαν να διακομίζεται ένας τραυματίας στα επείγοντα και να τον πηγαίνουμε πρώτα στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου αντί να του παράσχουμε τις πρώτες βοήθειες».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top