Τον Ιανουάριο επιστρέφουν τελικά οι επικεφαλής της τρόικας

Έτσι ανέφερε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκης Επιτροπής

​​Μετά την Πρωτοχρονιά θα επιστρέψουν τελικά οι επικεφαλής της τρόικας, «αφού οι αρχές έχουν κάνει κάνει περαιτέρω πρόοδο», όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκης Επιτροπής.

Ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Όλι Ρεν, ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν στην Αθήνα οι τεχνικές συζητήσεις.

«Περιμένουμε επιστροφή πλήρους ομάδας διαπραγμάτευσης στην Αθήνα τον Ιανουάριο» είπε ο εκπρόσωπος, «αφού οι [ελληνικές] αρχές θα έχουν κάνει περαιτέρω πρόοδο, με στόχο τη συμφωνία».

Αλλά και το ΔΝΤ ανακοίνωσε ανταποκρινόμενο σε οσα δημοσιεύονται για την επιστροφή της τρόϊκας στην Ελλάδα οτι οι τεχνικές συζητήσεις θα συνεχισθούν την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Και οτι η πλήρης διαπραγματευτική ομάδα (με τους επικεφαλής) θα επιστρέψει στην Αθήνα τον Ιανουάριο.

Δείτε την ανακοίνωση που έστειλε το βράδυ το ΔΝΤ:
In response to various media inquiries on the resumption of the IMF/EC/ECB mission to Greece, the IMF issued the following statement, attributable to an IMF spokeswoman:

"Technical discussions are expected to continue in Athens next week. We expect a full negotiating team to return to Athens in January, after the authorities have made further progress in implementation, with the objective of reaching a staff level agreement."

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top