Νίκος Δένδιας: ανοικτό το ενδεχόμενο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος

Τι αναφέρει για τους εν δυνάμει στόχους και τις έρευνες για την Χρυσή Αυγή

Νίκος Δένδιας: ανοικτό το ενδεχόμενο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, προσθέτοντας πως στόχος θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε, ακόμα και αστυνομικοί ή πολιτικοί.

«Στον δικό μου τρόπο σκέψης δεν υφίστανται τοποθετήσεις του τύπου "ακουμπάμε τους τρομοκράτες". Αντιλαμβάνομαι το εύλογο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, αλλά δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να δημοσιοποιήσω το παραμικρό για τις έρευνες. Το μόνο που μπορώ να πω -απ’ όσα εξ ιδίας αντιλήψεως γνωρίζω- είναι ότι οι διωκτικές Αρχές και η αρμόδια Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κάνουν ��ία συστηματική έρευνα, η οποία εύχομαι και ελπίζω να αποδώσει», λέει σε συνέντευξή του ο υπουργός.

Τονίζοντας πως η Ελληνική Αστυνομία έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος, ο κ. Δένδιας αναφέρει: «θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε ο επόμενος στόχος. Θα μπορούσε να είναι, συνεπώς, και αστυνομικός».

«Η πολιτεία οφείλει να λάβει, και θα λάβει, όλα τα απαραίτητα μέτρα και δεν θα επιτρέψει να γίνει η χώρα μας πεδίο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ εξτρεμιστικών ομάδων», υπογραμμίζει ο υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας τονίζει πως οι έρευνες για την έκνομη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής συνεχίζονται, ενώ, μιλώντας για την διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο, αναφέρει: «η δολοφονική ενέργεια προκάλεσε ένα κύμα συμπάθειας στην κοινή γνώμη, όπως είναι ευνόητο και όπως κάθε φορά συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις. Οι στυγεροί δολοφόνοι αυτό που πέτυχαν στην πραγματικότητα είναι να επιτρέψουν στη Χρυσή Αυγή να εμφανίζεται ως θύμα και όχι ως θύτης στην ελληνική κοινωνία, σε μία στιγμή απόλυτης κοινωνικής και πολιτικής της απομόνωσης. Η συνολική όμως αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να προέλθει από τη δραστηριότητα ενός Υπουργείου».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top