Δεν παίρνουμε μισθό 2.400 ευρώ: λένε οι εργαζόμενοι του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Απάντηση στον Υπ. Περιβάλλοντος Γ.Μανιάτη

Δεν παίρνουμε μισθό 2.400 ευρώ: λένε οι εργαζόμενοι του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

«…Το ΚΑΠΕ, είναι ουσιαστικά αυτοχρηματοδοτούμενο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και ο τακτικός προϋπολογισμός χρηματοδοτεί τα έξοδά του μόνο κατά 15%....». Αυτό ξεκαθαρίζουν οι εργαζόμενοι του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενεργείας, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στους ισχυρισμούς του ΥΠΕΚΑ Γ.Μανιάτη πως "το κράτος δίνει κάθε μήνα για τους μισθούς του Κέντρου το ποσό των 476.407€".

Όπως αναφέραμε και στο star.gr, αιτία της «καρατόμησης» του προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΑΠΕ, ήταν το γεγονός ότι παρά τις επανειλημμένες συστάσεις τόσο από το ΥΠΕΚΑ όσο και από το Υπουργείο Οικονομικών για την τήρηση της δημοσιονομικής πολιτικής, «ο εν λόγω Φορέας ουδέποτε ανταποκρίθηκε στην απαραίτητη και υποχρεωτική προσαρμογή του μισθολογικού καθεστώτος των εργαζομένων».

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, αφού κάνουν λόγο για "ψευδή και παραποιημένα στοιχεία", ρίχνουν ευθύνες στον κ.Μανιάτη, τονίζοντας πως ο «υπουργός παρά την υποβολή στοιχείων από όλες τις διοικήσεις του ΚΑΠΕ, την νομική του υπηρεσία και των εργαζομένων του, αρνήθηκε κατ’ επανάληψη να τα λάβει υπόψη του και να τα συζητήσει».

«Η μισθοδοσία του ΚΑΠΕ δεν χρηματοδοτείται ούτε κατά 1€ από τον κρατικό προϋπολογισμό» τονίζουν οι εργαζόμενοι, εκτιμώντας πως από την εφαρμογή του νόμου, «όχι μόνο δεν θα εξοικονομηθούν 80.000€ μηνιαίως ή περίπου 1 εκ. € τον χρόνο» όπως υποστηρίζει το υπουργείο», αντιθέτως όπως λένε «θα συμβεί ακριβώς το αντίθετο: μείωση εσόδων για την ελληνική οικονομία και επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού»

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι του ΚΑΠΕ αρνούνται τους υπέρογκους μισθούς που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, παραθέτοντας μάλιστα και έναν πίνακα με τις πηγές εσόδων τους από το 2009 έως και σήμερα………

pinakaki.jpg
BINTEO STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top