Ο super Μάριο έχει τρελάνει τις αγορές!

Αύριο οι ανακοινώσεις για τη νομισματική πολιτική και τα επιτόκια της ΕΚΤ

​Η προσοχή των επιχειρήσεων, των δανειοληπτών, των οικονομολόγων, των τραπεζών και των αγορών είναι στραμμένα στον σούπερ Μάριο , όχι των Game Boy, αλλά αυτόν της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η οποία και συνεδριάζει αύριο για να καθορίσει την νομισματική της πολιτική.

Με την ανεργία στην ευρωζώνη να χτυπά κόκκινο, τον πληθωρισμό να υποχωρεί και την ανάπτυξη να πηγαίνει με ρυθμούς χελώνας, όλοι περιμένουν από τον κύριο Ντράγκι αν όχι να μειώσει άμεσα τα επιτόκια, τουλάχιστον να «ρίξει σύρμα» πως θα προχωρήσει σύντομα σε νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και πως θα δώσει χείρα βοηθείας στις επιχειρήσεις που αδυνατούν να πάρουν φράγκο από τις τράπεζες.

Όπως αναλυτικά γράψαμε χθες στο star.gr, η Κομισιόν ανακοίνωσε πως η ευρωζώνη θα αναπτυχθεί με ελαφρώς μικρότερο ρυθμό το 2014 σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις εξαιτίας της αδύναμης ιδιωτικής κατανάλωσης και των μικρότερων επενδύσεων με την ανεργία να παραμένει σε επίπεδα ρεκόρ κοντά στο 12%!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top