Βγείτε στους δρόμους, πανηγυρίστε: Μειώνει τα δημοτικά τέλη ο δήμος Αθηναίων

Διατηρούνται οι απαλλαγές και μειώνεται κατά 2% ο οικιακός συντελεστής

Μειώσεις στα δημοτικά τέλη έχει αποφασίσει ο δήμος Αθηναίων.

Μάλιστα, οι μειώσεις θα ανακοινώνονταν σήμερα από τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, ωστόσο η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου διακόπηκε προκειμένου οι δημοτικοί σύμβουλοι να παραβρεθούν στην κηδεία του Αντώνη Καρρά.

Οι μειώσεις θα ανέρχονται στο 2% και συγκεκριμένα ο οικιακός συντελεστής θα διαμορφωθεί στο 1,62 ευρώ ανά τ.μ. από 1,65 ευρώ ανά τ.μ..

Παράλληλα, διατηρούνται οι απαλλαγές για τους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους με τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια. Διατηρούνται οι μειώσεις κατά 50% για τους απόρους, τους ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 80% και τις μονογονεϊκές οικογένειες με τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια.

Ο επαγγελματικός συντελεστής διατηρείται στα επίπεδα του 2013, που είναι 6,50 ευρώ ανά ��.μ. χωρίς καμία αύξηση από το 2009. Μειώνεται, ωστόσο, στο 1,62 ευρώ ανά τ.μ. (όσο ο οικιακός συντελεστής) από 6,50 ευρώ ανά τ.μ. ο συντελεστής χρέωσης των επαγγελματικών ασκεπών χώρων που είναι σε λειτουργική σχέση με τους κύριους χρησιμοποιούμενους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top