Ανάμεσα μας ζουν 60.930 φορολογούμενοι-ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ!!!

Ολοκληρώνεται η εκκαθάριση των εκκρεμών φορολογικών δηλώσεων

Ανάμεσα μας ζουν 60.930 φορολογούμενοι-ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ!!!

Τη διαβεβαίωση ότι έως το τέλος Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί από τις Εφορίες η εκκαθάριση 48.343 εκκρεμών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος παρέσχε σήμερα, Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης.

Σημειώνεται πως από τους 345.118 φορολογουμένους που από τα μέσα Ιουλίου κλήθηκαν από τις εφορίες να καταθέσουν τα πρωτότυπά δικαιολογητικά της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος προσήλθαν οι 284.188, ενώ δεν εμφανίσθηκαν 60.930 φορολογούμενοι. Από τους 284.188 φορολογουμένους που κατέθεσαν δικαιολογητικά έως και σήμερα έχουν εκκαθαριστεί οι δηλώσεις των 235.845, δηλαδή παραμένουν μη εκκαθαρισμένες 48.343 δηλώσεις.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους φορολογουμένους δικαιούνται επιστροφή φόρου εισοδήματος. Καθώς μεγάλο μέρος αυτών έχει οφειλές προς το Δημόσιο είτε από το χαράτσι της ΔΕΗ, είτε από ΦΑΠ, είτε από ΦΠΑ αναμένουν την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης προκειμένου να συμψηφιστεί ο φόρος που οφείλουν με την επιστροφή του φόρου εισοδήματος.

Πάντως, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων ΕσόδωνΧ. Θεοχάρης δήλωσε σήμερα πως οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες θα ολοκληρώσουν την εκκαθάριση των εναπομεινάντων δηλώσεων έως το τέλος του μήνα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top