ΣΗΜΕΡΑ: Χατζηδάκης-τράπεζες αποτιμούν τις προόδους ρευστότητας

Ο υπουργός συναντάται με το Δ.Σ. της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών

Στην αποτίμηση της προόδου που έχουν καταγράψει οι τράπεζες αναφορικά με τη χρήση των εργαλείων ρευστότητας που διαχειρίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης θα προχωρήσουν το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).

Οι τράπεζες έχουν δεσμευθεί ως το τέλος του χρόνου να συνομολογήσουν συμβάσεις για την χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών με κεφάλαια συνολικού ύψους 2,06 δισ. ευρώ αξιοποιώντας τους χρηματοοικονομικούς μηχανισμούς που παρέχει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ωστόσο, τόσο τα δάνεια που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με εγγύηση από πόρους του ΕΣΠΑ και του Ελληνικού Δημοσίου όσο και τα δάνεια που θα έπρεπε να χορηγούν οι τράπεζες στα πλαίσια των προγραμμάτων «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» Ταμείο Επιχειρηματικής Επανεκκίνησης, Ταμείο Δανειοδοτήσεων Νήσων, Ταμείο Εγγυοδοσίας, Jeremie και Jessica δεν παρέχονται με τους προσδοκώμενους ρυθμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top