Καυτές πατάτες θα σερβιριστούν στα μέλη του Κυβερνητικού Συμβούλιου Μεταρρύθμισης

Απολύσεις,διαθεσιμότητα και κινητικότητα για πρώτο πιάτο!

Καυτές πατάτες θα σερβιριστούν στα μέλη του Κυβερνητικού Συμβούλιου Μεταρρύθμισης

Αύριο Παρασκευή στη 1 και μισή το μεσημέρι, θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. Στο τραπέζι απολύσεις στο Δημόσιο, διαθεσιμότητα και κινητικότητα, καθώς όλα τα ζητήματα παραμένουν ανοιχτά.

Η τρόικα θεωρεί ως ένα από τα προαπαιτούμενα για την καταβολή της δόσης του περασμένου Σεπτεμβρίου, ύψους ενός δισεκατομμυρίου, την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου της διαθεσιμότητας των 12500 εργαζομένων στο Δημόσιο ως τις 30 Σεπτεμβρίου, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει η τρύπα των 1439 διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων.

Η διαθεσιμότητα άλλων 12500 υπαλλήλων ως το τέλος του χρόνου εμφανίζει ακόμη πολλά προβλήματα και ήδη ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει παράταση 2-3 μηνών, χωρίς να έχει λάβει προς το παρόν απάντηση από την τρόικα που περιμένει την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του.

Από την άλλη πλευρά, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας έχουν απορρίψει τις 3000 από τις 4000 απολύσεις στο Δημόσιο που -βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων- είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση να υλοποιήσει ως το τέλος του χρόνου. Όπως έχει δημοσιεύσει ήδη το Star.gr, πρόκειται για τους 2000 εργαζόμενους στην ΕΡΤ που έμειναν ξαφνικά και χωρίς αξιολόγηση στο δρόμο τον περασμένο Ιούνιο και τους 1000 απασχολούμενους στην Αμυντική Βιομηχανία. Αλλά και οι υπόλοιπες χίλιες απολύσεις κάθε άλλο παρά οριστικές θεωρούνται, καθώς για τους 700 αναμένεται να ολοκληρωθεί η αυτοαξιολόγηση στην Αυτοδιοίκηση (η σχετική προθεσμία είναι ως τις 31 Οκτωβρίου), ενώ μέχρι τώρα ο αριθμός των επίορκων και κοπανατζήδων που έχουν αποχωρήσει με τελεσίδικες αποφάσεις, είναι περίπου 100, ενώ η κυβέρνηση θεωρεί ότι από αυτή τη "δεξαμενή" θα βρεθούν υποχρεωτικά εκτός Δημοσίου -σε αυτή τη φάση- περίπου 300, ώστε να συμπληρωθεί ο "μαγικός αριθμός"...

Αναζητούνται συνεπώς από κυβερνητικής πλευράς σχέδιο Β, ενδεχομένως και σχέδιο C...!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top