"Πλανάστε πλάνην οικτρά, αν πιστεύετε ότι ετοιμάζουμε νέο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα"

Το γερμανικό υπ. Οικονομικών διαψεύδει δημοσίευμα

"Πλανάστε πλάνην οικτρά, αν πιστεύετε ότι ετοιμάζουμε νέο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα"

Να «σβήσει» τις φωτιές που άναψε χθες δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Zeit» περί τρίτου πακέτου στήριξης που ήδη ετοιμάζει η Γερμανία για την χώρα μας, επιχείρησε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Ο εκπρόσωπός του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Κότχαους, το διέψευσε, κάνοντας λόγο για «εικασίες».

Το θέμα ενός προγράμματος που θα διαδεχθεί το τρέχον θα συζητηθεί στα μέσα του 2014, επισήμανε ο κ. Κότχαους και πρόσθεσε ότι «όλες οι υποτιθέμενες προοπτικές σχετικώς με την δημιουργία ενός νέου προγράμματος αποτελούν για την ώρα εικασίες».

Ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε εξήγησε άλλωστε πως η τρόικα θα συνεχίσει την αξιολόγησή της και η τελική έκθεσή της αναμένεται τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Όταν η τρόικα δώσει το «πράσινο φως», διευκρίνισε, τότε θα γίνει άμεσα και η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Ο κ. Κότχαους παραδέχθηκε πάντως ότι διαπιστώνονται «δυσκολίες στην εφα��μογή της μετακύλισης των ελληνικών ομολόγων και για αυτό μελετώνται διάφορες επιλογές», χωρίς ωστόσο να αναφέρει λεπτομέρειες. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επανέλαβε πάντως πως δεν πρόκειται να υπάρξει νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top