Βήμα-βήμα, η Ευρώπη ανακάμπτει. Το λένε και τα… αυτοκίνητα!

Σε υψηλό δύο ετών οι πωλήσεις στην Γηραιά Ήπειρο

Βήμα-βήμα, η Ευρώπη ανακάμπτει. Το λένε και τα… αυτοκίνητα!

Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δυο ετών αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις νέων οχημάτων στην Ευρώπη.

Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, στην τόνωση της ζήτησης συνέβαλαν οι ενδείξεις για τερματισμό της ύφεσης στην ευρωζώνη, οι μειώσεις τιμών αλλά και το κρατικό πρόγραμμα παροχής κινήτρων στην Ισπανία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ACEA, οι ταξινομήσεις τον περασμένο μήνα κατέγραψαν άνοδο 5,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στα 1,19 εκατ. οχήματα, περιορίζοντας την πτώση που εμφανίζεται από την αρχή του έτους στο 4%, επί συνόλου πωλήσεων 9,34 εκατ. οχημάτων.

Την μεγαλύτερη άνοδο πωλήσεων εμφάνισαν οι Renault (22%) και Daimler (12%), ενώ η ζήτηση για Volkswagen αυξήθηκε κατά 5,8%.

Σημειώνεται ότι η ζήτηση εκτινάχθηκε κατά 29% στην Ισπανία λόγω των εκπτώσεων έως 2.000 ευρώ για την ανταλλαγή οχημάτων, ενώ οι επιστροφές χρημάτων από τους ντίλερς (rebates) στη Γερμανία άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών.

Σύμφωνα με τον Peter Fuss, partner της Ernst & Young, «οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ δείχνουν ενδείξεις βελτίωσης, υποδηλώνοντας ότι τα χειρότερα πέρασαν. Οι πωλήσεις, ωστόσο, συνεχίζουν να ενισχύονται τεχνητά από τις τεράστιες εκπτώσεις και τις προ-ταξινομίσεις από τους ντίλερς».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top