ΔΗΜΟΣΚ��ΠΗΣΗ: η ΝΔ προηγείται με 24,1% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,8%-Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

Το 76,7 % πιστεύει πως η δράση της Χ.Α είναι εγκληματική

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: η ΝΔ προηγείται με 24,1% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,8%-Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

​Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Rass, η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα και η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,3%.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:

Η ΝΔ συγκεντρώνει 24,1% (25,4%) , ο ΣΥΡΙΖΑ 22,8% (22,7) , το ΠΑΣΟΚ 5% (5,3) , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,8% (4,3%), η Χρυσή Αυγή 6,3% (5,8%) , η ΔΗΜΑΡ 3% (2,5%) , το ΚΚΕ 5,2% (5,7%) , οι Οικολόγοι- Πράσινοι 1,4%(1,2%) και η Νέα Ελλάδα 1% (1%).

Τα ποσοστά που είναι σε παρένθεση είναι αυτά της δημοσκόπησης της εταιρείας Rass στις 23 Σεπτεμβρίου 2013.

Στην έρευνα της “Rass” καταγράφεται συνολική κατακραυγή της Χρυσής Αυγής καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει δικαιολογημένες τις διώξεις του αρχηγού και των στελεχών της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (81,9%), πιστεύει ότι η δράση της είναι εγκληματική (76,7%), θεωρεί ότι η ναζιστική προπαγάνδα πρέπει να διώκεται ποινικά (85,4%) ενώ ποσοστό 86,9% έχει χειρότερη γνώμη απ’ ότι είχε πριν.

Με αφορμή τα γεγονότα της Χρυσής Αυγής, πτωτική τάση ακολουθεί το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές. Αν και ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να ζητά κάλπες, ποσοστό 68,7% διαφωνεί όπως και το 40% -σχεδόν- των ψηφοφόρων του κόμματός του.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Στην ερώτηση περί του ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, οι ερωτηθέντες έδωσαν προβάδισμα στον Αντώνη Σαμαρά με 45,5% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που συγκέντρωσε ποσοστό προτίμησης 26,5%, ενώ η ΝΔ καταγράφει 60,8% στην παράσταση νίκης και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 33,7%.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, είναι ενισχυμένος μετά τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής (58,9%) ενώ ικανοποίηση εκφράζουν 51 στους 100 για το θέμα του χειρισμού της υπόθεσης.

katalliloteros_oktovrios.jpg

Εκλογικός νόμος

Κι ενώ το σενάριο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μεταξύ των δημάρχων, η κοινή γνώμη έχει διαφορετική άποψη.

Το 66,7% συμφωνεί ότι πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος για τις δημοτικές εκλογές ώστε να ψηφίζουμε χωριστά το δήμαρχο από τους δημοτικούς συμβούλους όπως επίσης το συντριπτικό 75,9% λέει «ναι» στο σενάριο οι δημοτικοί σύμβουλοι να είναι σε ενιαίο ψηφοδέλτιο και να υπάρχει η δυνατότητα να ψηφιστούν πρόσωπα από διαφορετικές παρατάξεις. Με τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο συμφωνεί η πλειοψηφία των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων και μάλιστα σε υψηλά ποσοστά.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top