Αναδιάρθρωση δια χειρός Task Force: Μόνο αγοραστής υπηρεσιών Υγείας ο ΕΟΠΥΥ!

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ (Κουτσούκος, Κουτρουμάνης, Πρωτόπαπας και Μιχαλάκος) με επικεφαλής τον καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινό, παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Καλλίρη.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η συζήτηση επί του σχεδιασμού του Υπουργείου για την εξέλιξη του ΕΟΠΥΥ σε «αγοραστή» Υπηρεσιών Υγείας (με διαγωνισμούς και ελέγχους ποιότητας) με παράλληλη μεταφορά των μονάδων του στο ΕΣΥ και δημιουργία –μαζί με τα Κέντρα Υγείας- του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Μόλις χθες, άλλωστε, η Task Force παρέδωσε στον υπουργό Υγείας το σχέδιο αναδιαμόρφωσης του ΕΟΠΥΥ που κάνει λόγο για κατάργηση του διττού ρόλου του Οργανισμού ως αγοραστή και παρόχου υπηρεσιών Υγείας και για ενοποίηση των υπηρεσιών Υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Το ΠΑΣΟΚ στη λογική και παλαιότερης νομοθεσίας του (νόμος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας του 2003), στηρίζει αυτή την προοπτική και με τις προτάσεις του θα διασφαλίσει τη σωστή και αποτελεσματική λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και του Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Επισημαίνουμε ότι -σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του υπουργού- το σύνολο του προσωπικού των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ θα μεταφερθεί στο ΕΣΥ.

Επίσης, κατά την διάρκεια της συνάντησης ετέθη το θέμα της τοποθέτησης των ευρισκόμενων σε διαθεσιμότητα καθηγητών επαγγελμάτων υγείας στα δημόσια νοσοκομεία, όπως έχει αποφανθεί η κυβέρνηση. Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι έως τις 30/11 θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ώστε να προχωρήσει έγκαιρα η σχετική διαδικασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top