ΔΗΜΟΣΙΟ: Δείτε τι αλλάζει με τις άδειες - Τυχεροί όσοι έχουν τρίδυμα και γράφουν με... στυλό!

Τα πάνω κάτω φέρνει ονόμος του Υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Σχέδιο νόμου που περιλαμβάνει αλλαγές στο δημόσιο τομέα, τέθηκε από σήμερα, Τετάρτη σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Εκτός από τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, αλλάζει το πλαίσιο των αδειών των δημοσίων υπαλλήλων, ενισχύεται η λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων και διευκρινίζονται ζητήματα που αφορούν την αναστολή της αυτοδίκαιης αργίας, επιχειρείται επίλυση της εκκρεμότητας των επιτυχόντων της προκήρυξης 9Κ του ΑΣΕΠ ενώ εισάγονται και διατάξεις που αφορούν την Διαύγεια, το ΑΣΕΠ κ.λπ.

Παράλληλα, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις για διάφορα ζητήματα των υπουργείων Ανάπτυξης, Τουρισμού, Προστασίας του Πολίτη και άλλων.

Αναλυτικότερα:

-Καταργείται η άδεια χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή για τους δημοσίους υπαλλήλους. Η συγκεκριμένη άδεια έφτανε τις έξι ημέρες το χρόνο και σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου κόστιζε στο Δημόσιο 1,8 εκατ. εργατοώρες.

-Οι αναρρωτικές των δέκα ημερών, οι λεγόμενες «βραχυχρόνιες», μειώνονται στις οκτώ ημέρες, ύστερα από ιατρική γνωμάτευση, ενώ οι μέρες αναρρωτικής που χορηγούνται με απλή υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου μειώνονται από 4 σε 2 και όχι συνεχόμενες.

-Όσον αφορά στις άδειες εξετάσεων που χορηγούνται σε φοιτητές - δημοσίους υπαλλήλους, αυτές μειώνονται από 20 μέρες σε 10 ανά εκπαιδευτικό έτος, ενώ για κάθε μέρα εξετάσεων χορηγείται πλέον μια ημέρα αντί 2 που ισχύει σήμερα.

-Τέλος, χορηγείται εκπαιδευτική άδεια έως 3 μέρες την εβδομάδα (αντί 3 και 4 ετών που ισχύει σήμερα) για τη συμμετοχή δημοσίων υπαλλήλων σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα ή για την εκπόνηση της διδακτορικής τους διατριβής στο εσωτερικό.

Κάνε παιδιά (εξάδυμα) να δεις…. καλό!!!

Όσον αφορά στις γονικές άδειες παρέχονται πρόσθετες διευκολύνσεις στους γονείς δημοσίους υπαλλήλους. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση γέννησης διδύμων, τριδύμων κ.λπ. τέκνων χορηγείται επιπλέον άδεια ανατροφής χρονικής διάρκειας 3 μηνών, με αποδοχές, για κάθε τέκνο πέραν του ενός. Επίσης, δίδεται η δυνατότητα στον πατέρα δημόσιο υπάλληλο να κάνει χρήση του μειωμένου ωραρίου ή της 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου, σε περίπτωση που η σύζυγός του δεν εργάζεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top