Στις… καλένδες παραπέμπει την έκθεση για την Ελλάδα η τρόικα

«Δεν θα προχωρήσει η έκθεση εάν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση στη Γερμανία»

Την άποψη ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας αποφάσισαν προς το παρόν να αναστείλουν τις εργασίες τους στην Αθήνα επειδή δεν έχει σχηματιστεί ακόμα κυβέρνηση στη Γερμανία, εκφράζει σε ανάλυση της η σημερινή βελγική εφημερίδα De Tijd, υπό τον τίτλο «Η τρόικα παραπέμπει από μόνη της στις καλένδες την έκθεση για το ελληνικό πρόγραμμα».
Σύμφωνα με τους Βέλγους, πρέπει να διαμορφωθεί η νέα γερμανική κυβέρνηση ώστε να γίνει δυνατό να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες που σχετίζονται με τη νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας και την αναδιάρθρωση του χρέους.
Η De Tijd τονίζει ότι σε κοινή τους ανακοίνωση οι εκ��ρόσωποι των δανειστών κάνουν λόγο για «σοβαρή πρόοδο» στον ελληνικό φάκελο, ωστόσο προσθέτει πως οι τεχνοκράτες της τρόικας διέκοψαν τις συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου «να διευθετηθούν οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες».
«Με αυτή την ασαφή διατύπωση», εκτιμά η βέλγικη εφημερίδα, «τόσο το ΔΝΤ όσο και η ΕΕ εξασφαλίζουν τον αναγκαίο χρόνο για να προετοιμάσουν το έδαφος ενόψει των επικείμενων δύσκολων αποφάσεων για τη νέα χρηματοδότηση και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».
Καταλήγοντας, η εφημερίδα αναφέρει ότι η μοναδική θετική εξέλιξη σε ό,τι αφορά τα ελληνικά οικονομικά προβλήματα έχει να κάνει με το ότι η φετινή ύφεση θα είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μικρότερη απ' όσο είχε προβλεφθεί αρχικά.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top