«Παγιδευμένη στην ύφεση η Ελλάδα» λέει η Moody’s

«Λιγότερο ανταγωνιστικές από τον πυρήνα οι χώρες της περιφέρειας»

Τα υπερχρεωμένα κράτη της ευρωζώνης όπως η Ελλάδα, η Ισπαν��α και η Πορτογαλία παραμένουν παγιδευμένα στην ύφεση, αναφέρει η Moody's σε έκθεση που δημοσίευσε την Τρίτη με τίτλο «Global Outlook: Still Awaiting Lift off».
O διεθνής οίκος επισημαίνει ότι το υψηλό δημόσιο χρέος, οι ανελαστικές αγορές εργασίας, η στασιμότητα της παραγωγικότητας και το δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον στις χώρες της περιφέρειας, υποδεικνύουν μια αργή ανάκαμψη.
Τονίζει ακόμα ότι οι χώρες της περιφέρειας παραμένουν λιγότερο ανταγωνιστικές από τον πυρήνα.
Ως θετική εξέλιξη η Moody's αναγνωρίζει την μείωση του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση της Ελλάδας όπου το έλλειμμα υποχώρησε στο 3% του ΑΕΠ από 15% το 2008.
Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο μια πιο ισχυρή παγκόσμια οικονομία θα βοηθήσει την περιφέρεια της ευρωζώνης να προωθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
Παράλληλα, υποστηρίζει ότι ο σχηματισμός μιας δημοσιονομικής και τραπεζικής ένωσης θα διευκολύνει την επίλυση της κρίσης χρέους.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top