ΕΥΡΩΖΩΝΗ: Στο 12%η ανεργία τον Σεπτέμβριο

Αιφνιδιαστική άνοδο και στην ... Γερμανία!

​Σταθεροποιητικά κινείται η ανεργία στις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης, παρά τις εκτιμήσεις για σταδιακή έξοδο από την κρίση. Σε μέσα επίπεδα η ανεργία στη ζώνη του ευρώ διαμορφώθηκε το Σεπτέμβριο στο 12%, όταν οι αναλυτές της τοποθετούσαν στο 12,1%.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα Τρίτη, αιφνιδιαστική άνοδο κατέγραψε το επίπεδο της ανεργίας τον Σεπτέμβριο στη Γερμανία διαμορφούμενο ως ποσοστό σε 6,9% και σε απόλυτο αριθμό στους 2,975 εκατ. ανθρώπους, ήτοι αυξημένο κατά 25.000 ανέργους, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της χώρας.
Βάσει εποχικά μη προσαρμοσμένων στοιχείων, η ανεργία υποχώρησε κατά 97.000 θέσεις εργασίας, στο επίπεδο των 2,849 εκατ.ανέργων.

Στην Ιταλία το επίπεδο της ανεργίας αναρριχήθηκε στο 12,2% του εργασιακά ενεργού πληθυσμού τον μήνα Αύγουστο, σημειώνοντας αύξηση 0,1% σε σχέση με τον Ιούλιο. Σε ετήσια βάση, η αύξηση του επιπέδου της ανεργίας ήταν 1,5%, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία ο αριθμός των ανέργων διαμορφώθηκε σε 3,127 εκατομμύρια τον Αύγουστο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top