Στη δημοσιότητα τα ΑΦΜ των επιχειρήσεων που δεν υποβάλουν δηλώσεις ΦΠΑ

Δεν θα αναγνωρίζονται τα τιμολόγια που εκδίδουν

Στη δημοσιότητα τα ΑΦΜ των επιχειρήσεων που δεν υποβάλουν δηλώσεις ΦΠΑ

Στο μέτρο της δημοσιοποίησης του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου όσων επιχειρήσεων δεν υποβάλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο χωρίς να έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση εξετάζει σοβαρά το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχός του.

Παράλληλα, το μέτρο εξετάζεται να συνοδευτεί από μη αναγνώριση των τιμολογίων που θα εκδίδουν αυτές οι επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει, όπως είπε η ίδια πηγή, ότι «θα την πληρώνει η επιχείρηση που έλαβε το σχετικό τιμολόγιο καθώς παρά το γεγονός ότι ο ΑΦΜ της είχε δημοσιοποιηθεί και είχε γίνει γνωστό ότι τα τιμολόγιά της δεν αναγνωρίζονται, αυτή επέλεξε να κάνει συναλλαγές μαζί της».

Επιπλέον η ίδια πηγή του ΥΠΟΙΚ είπε ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να περιληφθούν στο ίδιο ειδοποιητήριο τέλη κυκλοφορίας και φόρος πολυτελούς διαβίωσης καθώς και ότι τα τεχνικά προβλήματα με το Ε9 έχουν αντιμετωπισθεί και ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Η σχετική προθεσμία για τη διόρθωση των στοιχείων κτισμάτων και εκτάσεων εντός σχεδίου και οικισμού λήγει αύριο, 27 Σεπτεμβρίου.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top