«Μειώστε το κόστος ενέργ��ιας στη βιομηχανία πριν να είναι αργά»!

Δραματική κατάσταση περιγράφει η επιστολή από ΡΑΕ

Την άμεση προώθηση μέτρων αντιστάθμισης για τη βιομηχανία, από το υψηλό κόστος ενέργειας και ιδιαίτερα από το πρόσθετο κόστος που προκαλεί η ενσωμάτωση του κόστους αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής αερίων θερμοκηπίου, επισημαίνει με επιστολή της η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Στην επιστολή της ΡΑΕ επισημαίνεται σε δραματικούς τόνους ότι αν δεν αντισταθμισθεί το κόστος ενέργειας στη βιομηχανία, θα έχει καθοριστικές και πιθανότατα μη αναστρέψιμες αρνητικές συνέπειες στην ανταγωνιστικότητα και στην επιβίωση «της όποιας βιομηχανίας μας έχει απομείνει».

Όπως αναφέρει η ΡΑΕ, προτεραιότητα της κυβέρνησης τη στιγμή που βλέπουμε να φεύγουν στο εξωτερικό ελληνικές επιχειρήσεις, με αλλαγή έδρας, έπρεπε να είναι η διασφάλιση και η αύξηση των θέσεων εργασίας -για να αντιμετωπιστεί και η καλπάζουσα ανεργία- μέσα από τη μείωση του κόστους ενέργειας. «Θεωρείται δεδομένο ότι ανάπτυξη δεν γίνεται χωρίς φθηνή ενέργεια» εξηγεί η επιστολή.

Είναι χαρακτηριστική, μάλιστα, η θέση των βιομηχανιών προς τη κυβέρνηση: «Κάποιος να στρίψει το τιμόνι τώρα, πριν είναι αργά».

Δείτε ολόκληρη την επιστολή: ΡΑΕ.pdf

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top