Με κάρτα ακόμη και για 10 ευρώ: Τέλος τα μετρητά στις εφορίες!

Μόνο πληρωμές με πιστωτικές κάρτες και επιταγές θα γίνονται δεκτές

Διπλότυπο είσπραξης… τέλος!

Με εγκύκλιο του γ.γ. Εσόδων Χάρη Θεοχάρη διευκρινίζεται ότι πλέον δε θα γίνεται καμία πληρωμή με μετρητά στις εφορίες, ανεξαρτήτως ποσού. Ακόμη και αν μιλάμε για 10 ή 20 ευρώ!

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους με πιστωτική η χρεωστική κάρτα ή με επιταγή.

Όπως διευκρινίζεται, το διπλότυπο είσπραξης θα εκδίδεται για λίγο καιρό ακόμα στις ΔΟΥ μόνον όταν, για τεχνικούς λόγους, η είσπραξη εσόδων δεν μπορεί να διενεργηθεί σε πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛΤΑ. Η είσπραξη, όμως, θα γίνεται και σε αυτή την περίπτωση με επιταγή ή κάρτα.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, το συγκεκριμένο μέτρο θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των εφοριών, ενώ θα μειώσει και το φόρτο εργασίας των εφοριακών επιτρέποντάς τους να επικεντρωθούν στους ελέγχους.

Η εγκύκλιος, τέλος, διευκρινίζει ότι οι πληρωμές με κάρτες διενεργούνται «εφόσον τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων διαθέτουν την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή που παρέχεται από τους Δήμους και εφόσον η Δ.Ο.Υ. υποδοχής έχει ενταχθεί στο νέο TAXIS και έχει λειτουργήσει ως ενοποιημένη μηχανογραφικά με την Δ.Ο.Υ. της οποίας έχει ανασταλεί η λειτουργία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top