Απίστευτο: Ανησυχεί ακόμα και το ΔΝΤ για την αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα!

Στις 17 Σεπτεμβρίου φτάνει ο Τόμσεν στην Αθήνα για την αξιολόγηση

Απίστευτο: Ανησυχεί ακόμα και το ΔΝΤ για την αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα!

Στις 17 Σεπτεμβρίου επιστρέφουν στην Ελλάδα οι επικεφαλής της τρόικας για την νέα αξιολόγηση του προγράμματος.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις δήλωσε την Πέμπτη από την Ουάσιγκτον ότι το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με επικεφαλής τον Πόουλ Τόμσεν θα έλθει στην Αθήνα στις 17 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αξιολογήσει την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν η επικείμενη αξιολόγηση θα είναι «κόλαση» για την ελληνική κυβέρνηση, ο Ράις απάντησε πως δεν θα ήθελε ν�� προκαταλάβει τι θα συμβεί και επανέλαβε πως όπως πάντα θα γίνει καταγραφή της προόδου.

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές του έλληνα πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος θα κατευθυνθεί για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, ο κ. Ράις δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Σε ερώτηση για την εκτίναξη της ανεργίας στην Ελλάδα στα επίπεδα του 28% σημείωσε πως το ΔΝΤ είναι ιδιαίτερα προβληματισμένο με την ανεργία και ειδικά με την ανεργία των νέων και ότι οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να επανέλθει η ελληνική οικονομία σε βιώσιμο μονοπάτι που θα επιτρέψει την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top