Καμπανάκι ζωής & θανάτου για ΕΕ: 146 εκ. άνθρωποι στα όρια της φτώχειας έως το 2025!

Αυστηρή προειδοποίηση: Χαλαρώστε τα μέτρα λιτότητας!

Καμπανάκι ζωής & θανάτου για ΕΕ: 146 εκ. άνθρωποι στα όρια της φτώχειας έως το 2025!

Καμπανάκι ζωής και θανάτου βαρά για την ΕΕ η έκθεση που δημοσιοποίησε η διεθνής συνομοσπονδία Oxfam, η οποία προειδοποιεί την Ευρώπη πως αν συνεχίσει να εφαρμόζει αυστηρά μέτρα λιτότητας, σχεδόν 146 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να βρίσκονται στα όρια της φτώχειας μέχρι το 2025.

Αν και η έκθεση της Oxfam τονίζει ότι η ΕΕ έχει χαλαρώσει κάπως τα μέτρα λιτότητας, επισημαίνει ότι αυτό δεν είναι αρκετό: «Τα επιθετικά μέτρα για περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, την υγεία και την παιδεία, τα λιγότερα δικαιώματα των εργαζομένων και η άδικη φορολογία παγιδεύουν εκατομμύρια Ευρωπαίους σε ένα κύκλο φτώχειας, που μπορεί να διαρκέσει πολλές γενιές. Καλούμε τις ευρωπαϊκές χώρες να προασπιστούν ένα νέο οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο που θα επενδύει στους ανθρώπους, θα ενισχύει τη δημοκρατία και θα επιδιώκει τη δίκαιη φορολογία».

Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση και του βραβευμένου με Νόμπελ και πρώην οικονομολόγου της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζόζεφ Στίγκλιτς, ο οποίος τόνισε πως «το κύμα της οικονομικής λιτότητας που έχει σαρώσει την Ευρώπη απειλεί να προκαλέσει σοβαρές και μόνιμες ζημιές στο πολυπόθητο κοινωνικό μοντέλο της Ευρώπης».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top