Ποια ελληνικά προϊόντα σαρώνουν στο εξωτερικό;;;

Πίνακας με τα πιο εξαγώγιμα "made in Greece" αγαθά!

​Το αγνό παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο, το τυρί, τα ψαράκια και τα λαχανικά μας είναι περιζήτητα στους ξένους, σύμφωνα με την ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ).

Την ώρα λοιπόν που οι Έλληνες «το ρίχνουν» ��τα Κινέζικα και τα Βουλγάρικα λόγω κρίσης, κυρίως επειδή τα προϊόντα που προέρχονται από αυτές τις χώρες είναι φθηνότερα, οι ξένοι λένε Ελλάδα και ξερό ψωμί τόσο για την διατροφή όσο και για την ένδυση τους!!

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2013 εκτός από την θετική πορεία των πετρελαιοειδών και των αγροτικών προϊόντων, θετικό είναι και το γεγονός της ανάκαμψης του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας!

Τα πιο εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα

Ως προς τη σύνθεση των εξαγωγών κατά μεγάλες κατηγορίες προϊόντων, η συνολική αύξηση, προέρχεται αποκλειστικά από τις αυξήσεις των εξαγωγών των καυσίμων (όπου περιλαμβάνονται τα πετρελαιοειδή) κατά 19,3% και των αγροτικών προϊόντων κατά 10,3%. Αντίθετα, μείωση των εξαγωγών παρατηρείται και στις τρεις άλλες μεγάλες κατηγορίες προϊόντων, στις Πρώτες Ύλες κατά -19,2%, στα Βιομηχανικά Προϊόντα κατά -5,6% και στη χαμηλή σε όγκο εξαγωγών κατηγορία Είδη & συναλλαγές μη ταξινομημένα κατά κατηγορίες (στις οποίες περιλαμβάνονται και τα εμπιστευτικά προϊόντα) κατά -13%.

Τα 20 πιο εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα (Α’ Εξάμηνο 2013)
pinakas.jpg
pinakas2.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top