Παρέμβαση 15 βουλευτών της ΝΔ για το επίδομα θέρμανσης - Ζητούν απ’τον Στουρνάρα να το αυξήσει

Θέλουν άμεσες απαντήσεις από τον ΥΠΟΙΚ

​Αυξημένο επίδομα θέρμανσης ζητούν 15 βουλευτές της ΝΔ με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Το κείμενο που συντάχθηκε μετά απο πρωτοβουλία του κ. Ιορδανη Τζαμτζή συνυπογράφουν οι: Βλαχογιάννης Ηλίας, Σαμπαζιώτης Δημήτ��ιος, Μπατσαρά Γεωργία, Σολδάτος Θεόδωρος, Σκόνδρα Ασημίνα, Κοντογεώργος Κωνσταντίνος, Βογιατζής Παύλος, Μάνη – Παπαδημητρίου Άννα, Κουτσούμπας Ανδρέας, Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Αναστασιάδης Σάββας, Κόλλιας Κωνσταντίνος, Αραμπατζή Φωτεινή, Κέλλας Χρήστος.

Στο κείμενο-παρέμβαση των 15 γαλάζιων βουλευτών, αφού γίνεται μια ανασκόπηση στον περσινό χειμώνα αλλά και στην αισχροκέρδεια πολλών ξυλεμπόρων, τονίζεται μια πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ που λέει ξεκάθαρα, ότι με το σημερινό καθεστώς πάρα πολλοί συμπολίτες μας, που είναι φτωχοί, θα «παγώσουν» από το κρύο, γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες τους, αλλά και το κράτος δεν θα έχει έσοδα.

«Πρέπει ακόμη να λάβετε υπόψη σας, ότι ένα διαμέρισμα στην πόλη και δη στην Αθήνα, θα κάψει πολύ λιγότερο από ένα σπίτι στην επαρχια, στο χωριό (μονοκατοικία), την οποία το ψύχος την περιβάλλει πανταχόθεν» επισημαίνουν και προσθέτουν «Αν λοιπόν ένας συμπολίτης μας έχει μισθό 1000 ευρώ στην Αθήνα θα δαπανήσει 1000-1500 ευρώ για πετρέλαιο, δηλαδή το 10%-12,5% του μισθού του, ενώ σε περιοχές με υψόμετρο ο συμπολίτης μας πρέπει να δαπανήσει το 33% έως το 56% του μισθού του».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, οι 15 βουλευτές ζητούν από την κυβέρνηση:

a) να αυξηθεί το επίδομα θέρμανσης ώστε η τιμή του πετρελαίου να πέσει κάτω από το 1 ευρώ ώστε να αυξηθεί η κατανάλωση.

b) να δοθεί επίδομα θέρμανσης για την πρώτη κατοικία αλλά να υπάρξουν εισοδ��ματικά κριτήρια

c) να επιδοτηθούν στην επαρχία εκτός του πετρελαίου η καύση ξύλων, πέλλετ και βιομάζας διότι το κράτος έχει έσοδα από αυτά.

d) να υπάρξουν κριτήρια υψομέτρου και περιόδου κατανάλωσης πετρελαίου, φυσικού αερίου, ξύλων, πέλλετ και βιομάζας για τους καταναλωτές ώστε οι κάτοικοι ορεινών και ημιορεινών περιοχών να επιδοτούνται με μεγαλύτερα ποσά ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα θέρμανσης.

e) να υπάρξει μεγαλύτερο επίδομα για τους ανέργους και τους ανασφάλιστους υπερήλικες, ώστε να μπορέσουν να ζεσταθούν.

Κλείνοντας οι βουλευτές ρωτούν τον κ.Στουρνάρα:

"1) Τι προτίθεσθε να πράξετε σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης, τα ξύλα το πέλλετ και την βιομάζα;

2) Ποιες κατηγορίες συμπολιτών μας θα στηριχθούν και με ποιόν τρόπο;

3) Ποια θα είναι τα κριτήρια επιλογής των συμπολιτών μας που θα υποστηριχθούν από την πολιτεία;

4) Θα ισχύσουν κριτήρια υψομέτρου, περιόδου κατανάλωσης και εισοδήματος;

5) Ποιο θα είναι το ύψος του επιδόματος;"

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top