Επιστολή- παρέμβαση του προέδρου ΣΕΒ προς τους πολιτικούς αρχηγούς εν όψει ΔΕΘ

«Φτάνει με τις υποσχέσεις.Οι πολίτες πλέον απαιτούν καθαρές κουβέντες»

Επιστολή- παρέμβαση του προέδρου ΣΕΒ  προς τους πολιτικούς αρχηγούς εν όψει ΔΕΘ

​«Ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά» χαρακτηρίζει το 2014 ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

«Μια έστω δειλή αντιστροφή της κρίσης πρέπει να γίνει αισθητή πραγματικότητα. Διαφορετικά, ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία αντέχουν και άλλη ύφεση, και άλλη υποβάθμιση. Ακόμα και αν οι εταίροι μας αποδειχθούν υπομονετικοί, η υπομονή των Ελλήνων πολιτών εξαντλείται», τονίζει.

Ο κ. Δασκαλόπουλος αν και αναγνωρίζει τις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια, ωστόσο όπως τονίζει υπήρξαν καθυστερήσεις σε βασικές μεταρρυθμίσεις.

«Αν και αρκετά καταφέραμε στα πέντε χρόνια της κρίσης, αμελήσαμε ή καθυστερήσαμε την ολοκλήρωση βασικών μεταρρυθμίσεων που είχε ανάγκη ο τόπος, ενώ παράλληλα δεν καταφέραμε να σχεδιάσουμε ένα στοιχειώδες εθνικό πρόγραμμα για το αναπτυξιακό μας μέλλον» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνει, «το βήμα της φετινής ΔΕΘ αποτελεί για τις πολιτικές δυνάμεις ευκαιρία και πρόκληση για να κοι��άξουν κατάματα την οικονομική πραγματικότητα και να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά τις ανάγκες της κοινωνίας».

«Οι στερεότυπες εξαγγελίες, οι συνήθεις υποσχέσεις, η τεχνητή αισιοδοξία ή οι μαγικές συνταγές δεν αρκούν πια. Ο λαός θέλει να ξέρει πού βρίσκεται, θέλει να ξέρει πού πάει. Από τις πολιτικές του ηγεσίες, ο δοκιμαζόμενος και αποπροσανατολισμένος πολίτης χρειάζεται και απαιτεί καθαρές κουβέντες για την κατάσταση στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα, καθαρές πολιτικές για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων, καθαρό πρόγραμμα εθνικής ανάπτυξης, καθαρό σχέδιο πνοής για την Ελλάδα που θέλουμε» καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top