Ο Σόιμπλε εκτελεί χρέη «πυροσβέστη» στο Γερμανικό Κοινοβούλιο

Νέες προεκλογικές δηλώσεις για την Ελλάδα

Ο Σόιμπλε εκτελεί χρέη «πυροσβέστη» στο Γερμανικό Κοινοβούλιο

​Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για τις Γερμανικές εκλογές και ο υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε μετά τις φωτιές που άναψε με το 3ο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα, προσπαθεί με πυροσβεστικές τώρα δηλώσεις να υποβαθμίσει όλα όσα είπε το προηγούμενο διάστημα!

«Η πρόσθετη βοήθεια προς την Ελλάδα δεν αποτελεί έκπληξη» δήλωσε σήμερα στο γερμανικό κοινοβούλιο ο κ. Σόιμπλε μιλώντας, διαβεβαιώνοντας τους βουλευτές ότι η Αθήνα είναι σε καλό δρόμο και η πολιτική που ακολουθείται έχει διαφυλάξει τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη.

«Ήταν πάντα ξεκάθαρο ότι θα μπορούσε να υπάρξει η ανάγκη για πρόσθετα, περιορισμένα κονδύλια, αλλά αυτό θα καθοριστεί στα μέσα του 2014», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Η Ελλάδα συνεχίζει να γνωρίζει δυσκολίες, ωστόσο έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο, δήλωσε αναφερόμενος στις εκτιμήσεις στοιχεία για τη μείωση του ελλείμματος, την ενίσχυση των εξαγωγών και την υποχώρηση του εργατικού κόστους.

«Δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο, αλλά δείχνει ότι η πολιτική μας να προστατεύσουμε το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα είναι σωστή και φέρνει αποτελέσματα», είπε ο κ. Σόιμπλε καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότ�� το ευρώ παραμένει σταθερό.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top