ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ: Ψάχνει έναν έναν τους εργαζόμενους με μπλοκάκι η εφορία

Ξεσκονιστείτε όλα τα δικαιολογητικά είναι η εντολή του ΥΠΟΙΚ στους ράμπο

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ: Ψάχνει έναν έναν τους εργαζόμενους με μπλοκάκι η εφορία

​Τέλος χρόνου σήμανε το πρωί της Δευτέρας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2012, με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να ξεκινάει «αγώνα δρόμου» για την εκκαθάριση περίπου 1.950.000 φορολογικών δηλώσεων, οι οποίες εκκρεμούν, είτε γιατί υποβλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, είτε γιατί έπρεπε να ελεγχθούν από τις εφορίες.

Από τους περίπου 1.950.000 φορολογούμενους, οι περισσότεροι είναι αυτοί της τελευταίας στιγμής που έκαναν τις δηλώσεις τους τις τελευταίες μέρες, ενώ ένας μεγάλος όγκος αφορά τους αυτοαπασχολούμενους και πιο συγκεκριμένα περίπου 450.000 αφορούν τα λεγόμενα μπλοκάκια. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών έχει κληθεί σύμφωνα με πληροφορίες να παραδώσει, εντός 15 ημερών(μέχρι 16 Σεπτεμβρίου για την ακρίβεια), όλα τα δικαιολογητικά, τις αποδείξεις και τα τιμολόγια που έχουν κόψει, για να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η αποστολή του συνόλου των 5,7 εκατομμυρίων εκκαθαριστικών σημειωμάτων! Πληροφορίες λένε πως οι εφοριακοί έχουν την εντολή να ελέγξουν απόδειξη-απόδειξη, εάν αυτά που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι ανταποκρίνονται στην αλήθεια!

Παρά το γεγονός πως με τις καταργήσεις πολλών εφοριών κυρίως στην επαρχία, αυτό το εγχείρημα φαντάζει αδύνατον, η κυβέρνηση θέλει να στείλει το μήνυμα πως όλα θα ελεγχθούν ειδικά σε ομάδες φορολογούμενων πολιτών, στις οποίες εντοπίζεται μεγάλο πρόβλημα φοροδιαφυγής.

Και συγκεκριμένα, για την κυβέρνηση τα μπλοκάκια αποτελούν μεγάλη εστία φοροδιαφυγής, καθώς βάζουν στα έξοδά τους αποδείξεις και τιμολόγια τα οποία στην ουσία δεν μπορούν να τεκμηριωθούν, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο τελικός φόρος.

Οι φορολογούμενοι που θα παραλάβουν χρεωστικά σημειώματα εκτιμάται ότι θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 550 εκατ. ευρώ επιπλέον φόρους, είτε εφάπαξ, είτε σε δύο δόσεις, ώστε το αργότερο μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου του 2014 να έχουν εισρεύσει στα ταμεία του κράτους τα 3,6 δισ. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2013 ότι θα εισπραχθούν από την καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος του οικονομικού έτους 2013.

Βίντεο -πληροφορίες SKAI

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top