Να ένας σοβαρός λόγος για να μετακομίσουμε μόνιμα στην Πάρο ή την Αλεξανδρούπολη!

Στοιχεία για τις επιστροφές ΦΠΑ και τις εφορίες !

Άκρως απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις επιστροφές ΦΠΑ!!! Πολλές επιχειρήσεις είναι «στο …. περίμενε» για να εισπράξουν από το Δημόσιο τον συγκεκριμένο φόρο έως και περίπου 2, 5 χρόνια, ενώ το κράτος έχει να δίνει πάνω από 1 δισ. ευρώ σε επιχειρηματίες!

Η καθυστέρηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα ρευστότητας τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στους δικαιούχους επιτηδευματίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, έως και τις 26 Αυγούστου το κράτος δεν είχε ικανοποιήσει 6.164 αιτήσεις από το σύνολο των 11.269 αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ, με το οφειλόμενο ποσό των επιστροφών να ανέρχεται σε 1,01 δισ. ευρώ.

Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι οι 4.816 επιχειρήσεις απ' όλες όσες βρίσκονται στη «λίστα αναμονής» (ποσοστό 78,13%) περιμένουν την επιστροφή του ΦΠΑ για διάστημα μεγαλύτερο των 4 μηνών!!!!

Αναλυτικότερα:

- Στην Εφορία Κιλκίς, υπάρχουν επιχειρήσεις που περιμένου�� έως και 887 ημέρες για την επιστροφή του ΦΠΑ, ενώ τη 2η χειρότερη επίδοση κατέχει η ΣΤ΄ Θεσσαλονίκης, με την αναμονή να ανέρχεται έως και τις 834 ημέρες. Στον αντίποδα, η ικανοποίηση των αιτημάτων των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών γίνεται το αργότερο σε 53 ημέρες στις Εφορίες Πάρου και Αλεξανδρούπολης. Με απλά λόγια, είναι πολύ πιο τυχεροί όσοι ζουν σε αυτές τις δύο περιοχές, αφού δε χρειάζεται να περιμένουν μήνες για να λάβουν τις επιστροφές ΦΠΑ, γεγονός που εν μέσω κρίσης είναι πολύ σημαντικό, καθώς έτσι μειώνουν σοβαρά τον κίνδυνο έλλειψης ρευστότητας και.... λουκέτου!!!

-Συνολικά, ο μέσος όρος αναμονής για την επιστροφή ΦΠΑ από όλες τις Εφορίες της χώρας, ανέρχεται στι�� 447 ημέρες!!!!

-Τα μεγαλύτερα ποσά επιστροφών ΦΠΑ οφείλει η ΦΑΕ Αθηνών, η οποία πρέπει να αποδώσει συνολικά 355,68 εκατ. ευρώ σε 643 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες.

-Οι Εφορίες με τον μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων σε αναμονή άνω των 120 ημερών, ήταν η ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά με 931 αιτήσεις, η ΦΑΕ Αθηνών με 523 αιτήσεις και το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων με 403 αιτήσεις.

-Οι τρεις Εφορίες με τη σημαντικότερη βελτίωση στην επίδοσή τους την τελευταία εβδομάδα, ήταν η Α΄ Ηρακλείου (ανέβηκε κατά 29 θέσεις στη σχετική κατάταξη), η ΔΟΥ Πτολεμαΐδας (κατά 14 θέσεις) και η ΔΟΥ Μεσολογγίου (κατά 9 θέσεις). Αντίθετα, οι τρεις εφορίες που κατέγραψαν τη χειρότερη επίδοση, ήταν �� ΔΟΥ Αγίου Δημητρίου (υποχώρησε στον σχετικό κατάλογο κατά 31 θέσεις), η ΔΟΥ Αιγίου (κατά 18 θέσεις) και η ΔΟΥ Κομοτηνής (κατά 10 θέσεις).

Βίντεο star

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top