ΤΑΙΠΕΔ: Όλα βαίνουν καλώς και χωρίς τον …Σταυρίδη

"Προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις"λέει ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Γ.Εμίρης

ΤΑΙΠΕΔ: Όλα βαίνουν καλώς και χωρίς τον …Σταυρίδη

Μήνυμα καθησυχασμού σχετικά με την πορεία των αποκρατικοποιήσεων στέλνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ιωάννης Εμίρης μετά τις εξελίξεις με την παραίτηση του προέδρου του Ταμείου Στέλιου Σταυρίδη και το ταξίδι του με το λίαρ τζετ γνωστού επιχειρηματία.

Όπως υποστήριξε ο κ. Εμίρης, ήδη το έργο που έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα, έχει αποφέρει 3,5 δισ. ευρώ στο ελληνικό κράτος και αλλάζει τις δομές και τον τρόπο λειτουργίας της χώρας συνολικότερα, βάζοντας την σε αναπτυξιακή τροχιά.

«Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασιών για την αξιοποίηση της Ελληνικής Εταιρίας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ROSCO). Μέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται η έναρξη αξιοποίησης των ΟΛΠ ΟΛΠ+1,45% και ΟΛΘ ΟΛΘ-0,13% καθώς και της Εγνατίας Οδού ενώ αναμένονται οι δεσμευτικές προτάσεις σε μια σειρά από διαγωνισμούς (ΕΥΑΘ, ΟΔΙΕ, Παλιούρι, Ελληνικό, Αφάντου, Ξενία, το Cluster της Μαρίνας Αλίμου, Μαρίνα της Πύλου και Μαρίνα της Χίου). Συνολικά ήδη περισσότερα από 23 έργα είναι σε εξέλιξη, εκ των οποίων οκτώ έχουν ολοκληρωθεί και για 15 ολοκληρώνονται οι διαδικασίες», υπενθύμισε κ. Εμίρης.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, ανέφερε ότι περισσότερα από 3.152 ακίνητα έχουν προεπιλεγεί και πάνω από 90 νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν προωθηθεί τα τελευταία 2 χρόνια για να αρθούν αντίστοιχα εμπόδια.

Βίντεο alpha

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top