Αν σας «χτυπήσει» ο ταχυδρόμος, μην ανοίξετε. Φέρνει… κακά μαντάτα!

Ξεκινά η αποστολή του ΦΑΠ 2011-12 - Σε 6 δόσεις η καταβολή

Από την επόμενη εβδομάδα, αν σας χτυπήσει το κουδούνι ο ταχυδρόμος, σκεφτείτε το διπλά πριν ανοίξετε! Γιατί; Διότι φέρνει… τον ΦΑΠ 2011-2012!

Η καταβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις ενώ συνολικά αφορά περίπου 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Και επειδή το υπουργείο Οικονομικών μας σκέφτεται, σκοπεύει να μας στείλει γράμμα και μετά τα μπάνια μας. Συγκεκριμένα, με τις δόσεις του ΦΑΠ 2011-12 να είναι σε εξέλιξη, το ��θινόπωρο θα ξεκινήσει και η αποστολή των εκκαθαριστικών για τον ΦΑΠ του 2013!

Στο μεταξύ, πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η παρακράτηση φόρου εισοδήματος από μισθούς και συντάξεις το 2014 κάτι το οποίο άφηνε ανοικτό ως ενδεχόμενο το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που δόθηκε προχθές σε δημόσια διαβούλευση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης ότι θα παραμείνει στο 20% και ο συντελεστής φορολογίας στις αποζημιώσεις απολύσεων για ποσά από 100.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ, ο οποίος στο νομοσχέδιο ήταν αυξημένος στο 25%.

Τέλος διευκρινίζεται ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στην προκαταβολή φόρου για ΟΕ και ΕΕ η οποία θα παραμείνει στο 55%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top