Άδικα τρέχετε να μεταβιβάσετε περιουσιακά στοιχεία… Έρχεται ο προληπτικός φόρος!

Έχει η εφορία υποψίες ότι πάτε να γλιτώσετε φόρους; Την… κάτσατε!

Άδικα τρέχετε να μεταβιβάσετε περιουσιακά στοιχεία…  Έρχεται ο προληπτικός φόρος!

Τέρμα στις χρονοβόρες διαδικασίες που ισχύουν σήμερα με αποτέλεσμα οι επιστροφές φόρων να καθυστερούν ακόμα και τρία χρόνια, βάζει η εφορία η οποία θα πρέπει να επιστρέφει στους φορολογούμενους τους φόρους που δικαιούνται εντός 3 μηνών.

Α��τό προβλέπει το προσχέδιο του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, το οποίο αποτελεί μέρος του φορολογικού νομοσχεδίου που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών και θα καταθέσει στη Βουλή μέσα στο μήνα, στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας.

Ο νέος Κώδικας προβλέπει επίσης ότι τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για ανεξόφλητες οφειλές προς το δημόσιο θα ενεργοποιούνται μετά την πάροδο 30 ημερών από την προθεσμία πληρωμής.

Την ίδια ώρα, το νομοθέτημα μας συστήνει τον... προληπτικό φόρο! Τι εστί προληπτικός φόρος; Ο φόρος που θα επιβάλλεται από την εφορία αν υπάρχουν υπόνοιες ότι ο φορολογούμενος πρόκειται να εγκαταλείψει τη χώρα ή να μεταβιβάσει περιουσιακά του στοιχεία, για να μην πληρώσει.

Ακόμη καθιερώνει πενταετές όριο για την παραγραφή του δικαιώματος του δημοσίου να επιβάλλει φόρους για μια φορολογική υπόθεση, αν και η προθεσμία αυτή μπορεί υπό όρους να παραταθεί (ακόμη και 20 χρόνια)στις περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top