Έδωσαν τα χέρια σε ιστορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ για το εμπόριο και μάλωσαν για το γυμναστήριο!

Στα κρύα της … λίμνης άφησε ο Ομπάμα τον Πούτιν

Έδωσαν τα χέρια σε ιστορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ για το εμπόριο και μάλωσαν για το γυμναστήριο!

​Μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές συμφωνίες συζητείται ανάμεσα στους ηγέτες των οκτώ ισχυρότερων χωρών του κόσμου τους G8, οι οποίοι έχουν συνάντηση στο Ένισκιλεν της Βορείου Ιρλανδίας.

Οι συνομιλίες αφορούν το άνοιγμα των αγορών στις χώρες ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή ένωση και ΗΠΑ και θεωρούνται «ιστορικές» για τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Ν.Κάμερον που είναι και ο «οικοδεσπότης» της Συνόδου.

«Μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να δημιουργήσει 2.000.000 θέσεις εργασίας και θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από όλες τις υπό διαπραγμάτευση εμπορικές συμφωνίες μαζί» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Ν.Κάμερον.

Ο Αμερικάνος πρόεδρος Μ.Ομπάμα από την πλευρά του υπογράμμισε ότι το εμπόριο δεν αποτελεί τη μαγική λύση που θα εξαφανίσει όλα τα προβλήματα και πως πρέπει να είναι μέρος μιας κοινής στρατηγικής.

Οι G8 ζήτησαν επίσης στο κοινό ανακοινωθέν τους να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό η τραπεζική ένωση στην ευρωζώνη και να συνεχίσει η νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών να ευνοεί την ανάκαμψη.

Στο παρασκήνιο της συνάντησης του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν και του Μ.Ομπάμα, οι δύο ηγέτες εκτός του ότι συζήτησαν θέματα που αφορούν την προστασία και τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων, μεταξύ τους τέθηκε και θέμα χρήσης του …γυμναστηρίου του ξενοδοχείου! Τελικά, όπως έγραψε η SUN, επικράτησε ο Αμερικάνος πρόεδρος και ο Πούτιν έκανε μπάνιο στα κρύα νερά της λίμνης!

Βίντεο star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top