ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: Διάβασε, μείνε ψύχραιμος και προετοιμάσου για τις αλλαγές που έρχονται

Τι δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: Διάβασε, μείνε ψύχραιμος και προετοιμάσου για τις αλλαγές που έρχονται

​Ανοίγει ο δρόμος για νέο «κούρεμα» του κατώτατου μισθού μετά το «ΟΧΙ» της τρόικας στον καθορισμό του με νόμο όπως προέβλεπε αρχικά η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου του υπουργείου Εργασίας.

Οι δανειστές, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμέν�� Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας, προέβλεπαν ενστάσεις στο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας και ζήτησαν σύμφωνα με πληροφορίες ο κατώτατος μισθός να καθορίζεται με υπουργική απόφαση και όχι με νόμο!! Μια και μόνο τζίφρα δηλαδή θα καθορίζει χιλιάδες ζωές!!!

Η αλλαγή αυτή μάλιστα, έχει περιληφθεί στο σχέδιο της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για το μηχανισμό καθορισμού του κατώτατου μισθού που ετοίμασε το υπουργείο Εργασίας

Στο σχέδιο αυτό, αναφέρεται ότι έως το τέλος Ιουνίου κάθε έτους θα εκδίδεται απόφαση του υπουργού Εργασίας για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά από αυτό, μην ξαφνιαστείτε αν σε 20 μερούλες μας ανακοινώσουν πως ο κατώτατος μισθός θα είναι 439 ευρώ !!!

Η Task Force, μάλιστα υποστηρίζει πως στη χώρα μας θα μπορούσε να εφαρμοστεί το μοντέλο της «μικροαπασχόλησης», εργασίας δηλαδή με αμοιβή έως 350 ευρώ η οποία εφαρμόστηκε στην Ανατολική Γερμανία όταν χιλιάδες κρατικές εργοστασιακές μονάδες ή επιχειρήσεις άφησαν ανέργους εκατομμύρια πολίτες.

Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο το γεγονός πως προ λίγων ημερών προσωπικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Β. Σόιμπλε επέλεξε να ασχοληθεί με τα προγράμματα απασχόλησης των ανέργων και να επιρρίψει ευθύνες στην ΕΕ για την «αργοπορία υιοθέτησής τους»!!!
Βρούτσης: «Δεν τίθεται σήμερα θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού»
Ο υπουργός Εργασίας από την πλευρά του διαβεβαιώνει πάντως ότι δεν τίθεται θέμα περεταίρω μείωσης του κατώτατου μισθού ,αποκαλύπτοντας πάντως ότι το υπουργείο του επεξεργάζεται νέο μηχανισμό υπολογισμού του κατώτατου μισθού που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2017
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top