Άτιμη κρίση: Αντιστοιχούν πάνω από 3 τραπεζικοί λογαριασμοί ανά Έλληνα!

Στα 104,7 δισ. ευρώ οι εξασφαλισμένες καταθέσεις από το Ταμείο Εγγύησης

Τριάντα δύο εκ. ελληνικοί τραπεζικοί λογαριασμοί… Δηλαδή πάνω από 3 για κάθε Έλληνα! Και ο αριθμός αφορά μόνο τους λογαριασμούς που είναι εγγυημένοι από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ).

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία, το ύψος των εγγυημένων καταθέσεων ανερχόταν στο τέλος του περασμένου έτους στο ποσό των 104,7 δισ. ευρώ και ο συνολικός αριθμός των καταθετών που δικαιούνταν αποζημίωση από το Ταμείο σε 32 εκατομμύρια, καθώς πολλοί καταθέτες τηρούν ταυτόχρονα λογαριασμούς σε πολλά πιστωτικά ιδρύματα. Συνολικά, το ύψος των καλυπτόμενων καταθέσεων ανέρχεται σε 140,3 δισ. ευρώ.

Tα ανωτέρω στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις 6 Απριλίου μετά από ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο Οικονομικών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Η ερώτηση κατατέθηκε μετά τα γεγονότα στην Κύπρο και την αβεβαιότητα και ανησυχία που δημιουργήθηκε στους Έλληνες καταθέτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top