«Πονηρή» ερώτηση Παπαδήμου στον Ντάισελμπλουμ

«Είναι αποτελεσματικά τα μέτρα;» ρώτησε τον επικεφαλής του Eurogroup

«Πονηρή» ερώτηση Παπαδήμου στον Ντάισελμπλουμ
«Πονηρή» ήταν η ερώτηση που έκανε προς τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΕΛΙΑΜΕΠ σήμερα το βράδυ.

«Θεωρείτε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται εφαρμόζονται στο σωστό ρυθμό και αποτελεσματικά; Και τα θεωρείτε αρκετά ή πρέπει να συμπληρωθούν από άλλα; Διότι θεωρώ σημαντικό να κάνουμε κάτι για να τονώσουμε την οικονομική δραστηριότητα και να μειώσουμε την ανεργία διότι διαφορετικά διακυβεύεται όχι μόνο η κοινωνική συνοχή αλλά, και οι προσπάθειες για δημοσιονομική προσαρμογή» ρώτησε, αλλά και… τοποθετήθηκε ταυτόχρονα, καθώς το περιεχόμενο της ερώτησης περιείχε αιχμές για την ασκούμενη πολιτική.

Πάντως ο Ντάισελμπλουμ συμφώνησε μαζί του. «Πρώτα από όλα, έχετε δίκιο. Η συγκυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει να λάβει μέτρα για την ανεργία των νέων κλπ. Θέλει χρόνο. Δεν το αρνούμαι. Θέλει χρόνο για να διατεθούν τα μέσα από τις Βρυξέλλες στα κράτη – μέλη. Θέλει χρόνο τα κράτη – μέλη να φτιάξουν προγράμματα για να βοηθήσουν τους νέους να αποκτήσουν εμπειρία ή περισσότερη κατάρτιση, αν χρειάζεται» απάντησε ο επικεφαλής του Eurogroup.

​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top