Βγήκε από τα ρούχα του ο Σταυρίδης: Κρετινισμός, γραφειοκρατία & αθλιότητα στο Δημόσιο!

«Όλη η περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ πάσχει από νομιμοποίηση» - Κατήγγειλε συντεχνίες!

Άστραψε και βρόντηξε κατά του Δημοσίου ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης, ο οποίος έχει βγει από τα ρούχα του με τα όσα έχει διαπιστώσει στο μικρό χρονικό διάστη��α που βρίσκεται στην προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ.

Μιλώντας από το βήμα του διεθνούς συνεδρίου της iForce ο κ. Σταυρίδης μίλησε για κρετινισμό και αθλιότητα στο Δημόσιο, για απόλυτο χάος στο νομικό καθεστώς των προς αποκρατικοποίηση ακινήτων του Δημοσίου και κατήγγειλε συντεχνίες.

«Υπάρχει ένας κρετινισμός που διαπερνά τη δημόσια διοίκηση απ' άκρη σε άκρη. Τα κατ' εξοχήν θύματα είναι οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, που καλούνται να υποστηρίξουν αυτό το σύστημα. Δεν μπορεί η γραφειοκρατία να μη μας αφήνει να αναπτυχθούμε. Η γραφειοκρατία και η αθλιότητα αυτού του κράτους θέλει χρόνο για να αρθεί» σημείωσε ο κ. Σταυρίδης.

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι στα υπό αποκρατικοποίηση ακίνητα υπάρχουν τεράστια νομικά κενά, ενώ πολλά απ' αυτά δε διαθέτουν πολεοδομικές άδειες ή σχέδια: «Όλη η ακίνητη περιουσία που περιέρχεται στο ΤΑΙΠΕΔ πάσχει από νομιμοποίηση. Αλλού δεν υπάρχουν σχέδια, αλλού δεν έχουν άδειες. Τα ολυμπιακά έργα δεν έχουν άδεια! Το ΣΕΦ είναι αυθαίρετο. Το μπέιζμπολ είναι αυθαίρετο! Είναι δυνατόν; Κι όμως είναι!».

Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο κ,. Σταυρίδης, παρατηρείται ένα φαινόμενο να καλείται να πουλήσει ακίνητα το ΤΑΙΠΕΔ τα οποία έχουν ελλιπώς καταγραφέι στα χαρτιά. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μαρίνας, η οποία είναι… μισή στον χάρτη απ’ ότι στην πραγματικότητα!

Πάντως, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ θέλησε να υπογραμμίσει ότι μετά την κυβερνητική επίσκεψη στην Κίνα «έχει δημιουργηθεί τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ε��λάδα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top