Μήνυμα καθησυχασμού από Βρούτση: Δεν ακυρώθηκε το πρόγραμμα των 400.000 ανέργων

"Από το 2014 ξεκινά η αποκλιμάκωση της ανεργίας"

Μήνυμα καθησυχασμού από Βρούτση: Δεν ακυρώθηκε το πρόγραμμα των 400.000 ανέργων

​«Φως» στο τούνελ για το πρόγραμμα για 400.000 ανέργους που εξασφαλίζει εισόδημα σε 400.000 οικογένειες οι οποίες δεν έχουν κανένα εργαζόμενο, προσπαθεί να δώσει το υπουργείο Εργασίας.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο αρμόδιος Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του alpha.

«Δεν πανηγυρίστηκε το πρόγραμμα . 2, 6 δις τρέχουν σε προγράμματα. Δεν έχει ακυρωθεί το πρόγραμμα. Η έλλειψη πόρων μας κάνει να αναζητούμε πόρους αλλού» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βρούτσης

«Σχεδιάζουμε χρηματοδότηση. Κάνουμε τα πάντα για να αναχαιτίσουμε την ανεργία. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν ήταν έτοιμο για αξιοποίηση. Χρειαζόταν θεσμικό πλαίσιο το οποίο δεν υπήρχε και δεύτερον χρειαζόταν χρηματοδότηση. Τα λεφτά του ταμείου του υπουργείου έχουν εξαντληθεί πλήρως σε προγράμματα για την ανεργία και προγράμματα για ευπαθείς ομάδες» τόνισε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως προγράμματα του υπουργείου εργασίας δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας.

«Μόνο η ανάπτυξη μπορεί να δώσει λύσεις» επεσήμανε ο κ.Βρούτσης, εκφράζοντας πάντως την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της ανεργίας .

«Προβλέπω ως υπουργός εργασίας με τα δικά μου εργαλεία, βλέπω για το 2014 η ανεργία να τραβά χειρόφρενο και να αποκλιμακώνεται από το 2014» πρόσθεσε.

Δείτε σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top