Διαμαρτυρία ΓΣΕΕ και ΟΤΟΕ για την εξαίρεση των ασφαλιστικών ταμείων από την ανακεφαλαιοποίηση

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό

Διαμαρτυρία ΓΣΕΕ και ΟΤΟΕ για την εξαίρεση των ασφαλιστικών ταμείων από την ανακεφαλαιοποίηση
Επιστολή στον Πρωθυπουργό έστειλαν ΓΣΕΕ και ΟΤΟΕ, με την οποία διαμαρτύρονται για την εξαίρεση των ασφαλιστικών ταμείων από την ανακεφαλαιοποίηση και κάνουν λόγο για νέο σχέδιο υφαρπαγής περιουσιακών τους στοιχείων μέσω της εξαίρεσης συμμετοχής τους στην ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών πιστωτικών ιδρυμάτων.Όπως επισημαίνουν, πρόκειται «για αναγκαστική δραστική απομείωση της αξίας των μετοχών τους στις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, οι οποίες προβαίνουν σε αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου και ανακεφαλαιοποίηση».

Επισημαίνουν ακόμη ότι τα Δ.Σ. αρκετών ταμείων (π.χ. Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. με εξουσιοδότηση από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αλλά και το Ι.Κ.Α. και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης κ.α.) είχαν λάβει αποφάσεις συμμετοχής τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών, με την ιδιότητα των παλαιών μετόχων, προκειμένου να διατηρηθεί η αξία των μετοχών τους.

Σύμφωνα με την επιστολή ΓΣΕΕ - ΟΤΟΕ, η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας κοινοποίησε στα Ταμεία εξαιρετικά επείγον έγγραφο για τις ανειλημμένες δεσμεύσεις της Κυβέρνησης προς την τρόικα ��α αποκλεισθούν τα Ταμεία από το δικαίωμα προτιμήσεως για τη συμμετοχή τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των Τραπεζών και στα δικαιώματα κτήσης μετοχών.

Στην επιστολή αναφέρεται επίσης ότι τα δικαιώματα των μετόχων και εν προκειμένω των ασφαλιστικών Ταμείων είναι πλήρως κατοχυρωμένα από το ελληνικό και κοινοτικό δίκαιο και δεν επιδέχονται επιλεκτικό αποκλεισμό και παρεκκλίσεις ούτε από τη Διοίκηση ούτε καν από τον εθνικό νομοθέτη.

​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top