Αναστολή πληρωμής για 100.000 συνταξιούχους

Δεν άλλαξες ΑΜΚΑ και ΑΦΜ; Δε θα πληρωθείς

Δυσάρεστη έκπληξη θα έχουν αυτό το μήνα 100.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι αμ��λησαν να συμπληρώσουν ή να διορθώσουν λάθη που εντοπίστηκαν στο ΑΜΚΑ και στο ΑΦΜ, ενώ ψαλίδι θα πέσει και σε 25.000 περίπου διπλοσυνταξιούχους, αφού για πρώτη φορά έγινε η διασταύρωση των στοιχείων.

Οι συνταξιούχοι είχαν προθεσμία μέχρι τις 9 Μαΐου για να διορθώσουν το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ τους, όμως ο τελικός αριθμός με τις συντάξεις που έχουν λάθη οριστικοποιήθηκε πριν λίγες μέρες και σύμφωνα με πληροφορίες στις 31 Μαΐου δε θα πάρουν συντάξεις περίπου 100.000 συνταξιούχοι.

Οι συνταξιούχοι αυτοί θα πρέπει να πάνε οι ίδιοι στα Ταμεία τους και να εισπράξουν από εκεί τις συντάξεις τους και μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα πρέπει να έχουν διορθώσει τυχόν λάθη που υπάρχουν στις συντάξεις τους.

Εφόσον λοιπόν διορθώσουν τα λάθη αυτά θα μπορέσουν να ξαναπληρωθούν από τον επόμενο μήνα.

Όσον αφορά στις 25.000 συντάξεις που μπαίνει ψαλίδι, είναι περιπτώσεις στις οποίες ανήκουν γιατροί, μηχανικοί και δικηγόροι, συνταξιούχοι οι οποίοι παίρνουν σύνταξη από το Ταμείο τους και μια δεύτερη από το Δημόσιο ή από το ΙΚΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top