10 ημέρες: Τόσο θα χρειάζεται για να βάλει «χέρι» στις καταθέσεις οφειλετών το Δημόσιο!

Υποχρεωμένες οι τράπεζες να αποδώσουν τις κατασχεμένες καταθέσεις στις εφορίες

Εντός 10 ημερών από την υποβολή δήλωσης του πιστωτικού ιδρύματος και χωρίς την τήρηση άλλης ειδικής διαδικασίας θα πρέπει να αποδίδονται στις εφορίες τα κατασχεθέντα εις χείρας τρίτων λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το ελληνικό Δημόσιο.

Σε διευκρινήσεις που έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης σε ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, για τα δεσμευμένα χρήματα οφειλετών στο Δημόσιο που όμως παραμένουν στη διαχείριση των τραπεζών και δεν αποδίδονται άμεσα στις οικονομικές υπηρεσίες, τονίζεται ότι «στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων έχει προστεθεί άρθρο με το οποίο καθιερώθηκε η υποχρέωση απόδοσης των κατασχεθέντων στην υπηρεσία που επέβαλε την κατάσχεση εντός 10 ημερών από την υποβολή της δήλωσης του Πιστωτικού Ιδρύματος, χωρίς την τήρηση άλλης ειδικής διαδικασίας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάντως, η εσίπραξη νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών, αποτελεί μόλις το 4% στο σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top