Στο 3ο cd: Οι ατάκες του Διώτη με τα μπορεί, τα νομίζω & τα δεν θυμάμαι που θα λατρέψετε!

Νέα ένταση μεταξύ Μαρκογιαννάκη- Κωνσταντοπούλου στην Προανακριτική

​Νέο θερμό επεισόδιο διαδραματίστηκε μεταξύ του Χρήστου Μαρκογιαννάκη και τη Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Προκαταρκτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, στη διάρκεια της κατάθεσης του Ι. Διώτη, ο οποίος χθες παραδέχτηκε ότι υπήρχε και τρίτο στικάκι, όπως είχε διαπιστώσει η πραγματογνωμοσύνη της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. που έγινε στο λάπτοπ του κ. Διώτη.

Αναλυτικότερα, από την εξέταση του Ι. Διώτη, που συνεχίζεται, προκύπτει ότι το διάστημα 8 Ιουλίου 2011 – 18 Αυγούστου 2011, δηλαδή σε περίοδο που γίνονταν συναντήσεις με τον Ευ. Βενιζέλο, ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ άνοιξε δεκάδες ονόματα που περιλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά από τα ονόματα είναι από τη Θεσσαλονίκη.

Όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέμεινε κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα, εισήλθε στην αίθουσα ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκης και παρενέβη στην ακροαματική διαδικασία. Όπως υποστηρίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαρκογιαννάκης της απαγόρευσε τις ερωτήσεις και της αφαίρεσε το λόγο για αυτό και η ίδια προχωρά σε σε προφορικό διάβημα προς τον πρόεδρο της Βουλής διαμαρτυρόμενη ό��ι παραβιάσθηκε η διαδικασία.

Το star.gr αποκαλύπτει τους διαλόγους Διώτη-Κωνσταντοπούλου:

Ι.Διώτης: Προκύπτει, ακόμη, ότι υπάρχουν ίχνη από 1972 αρχεία, στα οποία δεν περιλαμβάνονται τα τρία αυτά επίμαχα. Άρα, το αρχείο είχε -όπως μου εδόθη- δύο χιλιάδες πενήντα εννέα και όχι δύο χιλιάδες εξήντα δύο αρχεία. Και προκύπτει ότι χρησιμοποιήθηκε κι ένα τρίτο USB, το οποίο δεν αποτελεί – το υπογραμμίζω - αντίγραφο των άλλων δύο, αλλά είναι αυτό με το οποίο έκανα τις εκτυπώσεις, με τις αναζητήσεις που σας έχω καταθέσει ήδη, με κριτήριο αν είναι ενεργός ο λογαριασμός, ονόματα και ποσά, και σχημάτισα αυτό.

Αυτό το τρίτο αντίγραφο χρησιμοποιήθηκε για όσες μέρες κράτησε αυτή η διαδικασία των εκτυπώσεων. Είχα πει ότι πήρε μερικές ημέρες. Και φαίνεται εδώ ότι πήρε μερικές ημέρες. Δεν ξαναχρησιμοποιήθηκε μετά την 18η Ιουλίου, παρά μόνον ανοίχθηκε στις 16 Ιανουαρίου του 2013, χωρίς να γίνει άνοιγμα αρχείων. Τέθηκε στον υπολογιστή κι έκτοτε δεν υπάρχει. Αυτό το τελευταίο, για να προλάβω… πιθανές ερωτήσεις, το αποδίδω σε κάποια εκκαθάριση που έκανα στα υλικά του γραφείου μου. Διαπίστωσα ότι ήταν αυτό. Δεν το χρειαζόμουν. Δεν είχε κανέναν λόγο να παραμένει εκεί και το εξαφάνισα, το διέγραψα, δεν ξέρω τι το έκανα. Άλλωστε, δεν είχε τα στοιχεία που είχαν τα άλλα δύο. Αυτό ήταν προς υποβοήθηση. Είχε ένα Word. Είχε αυτά που εκτύπωσα και έδωσα στον κ. Βενιζέλο. Δεν μπορώ να θυμηθώ να σας περιγράψω τώρα λεπτομέρειες τεχνικές για το πώς λειτούργησα, πώς ενήργησα στην περαιτέρω διαδικασία του σχηματισμού αυτών των σημειώσεων που έχω πει και όλα τα υπόλοιπα που κατέληξαν στις εκτυπώσεις που παρέδωσα.

Ζ.Κωνσταντοπούλου: Συγγνώμη, ποιών σημειώσεων;

Ι.Διώτης: Είχα πει ότι κρατούσα σημειώσεις όταν επισκοπούσα το περιεχόμενο. Και με βάση αυτές, με κριτήριο, δηλαδή, επέλεγα «ανοιχτός λογαριασμός» ή «Έλληνας» ή «φυσικό πρόσωπο». Δεν θυμάμαι ακριβώς

Ζ.Κωνσταντοπούλου: Ότι κρατούσατε σημειώσεις νομίζω πως δεν το έχετε πει. Δεν θέλω να σας αδικήσω, αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν μας το έχετε πει. Κρατούσατε σημειώσεις δηλαδή;

Ι.Διώτης: Μπορεί να το έχω αναφέρει σε κάποιο από τα υπομνήματά μου. Ίσως. Κάπου το έχω πει, αλλά έχω μπερδευτεί.

Ζ.Κωνσταντοπούλου: Πάντως έγινε αυτό; Λέτε ότι κρατούσατε σημειώσεις;

Ι.Διώτης: Έτσι θυμάμαι.

Ζ.Κωνσταντοπούλου: Έτσι θυμάστε. Συνεχίστε, γιατί σας διέκοψα στην απάντηση. Για την αντιγραφή σας ρώτησα, πώς έγινε.

Ι.Διώτης: Σας απάντησα. Την αντιγραφή αυτή την έκανε η κ. Μανέ (συνεργάτης του Ιωάννη Διώτη που σύμφωνα με τον ίδιο έκανε την μεταγραφή του CD.), με τον τρόπο αυτόν.

Ζ.Κωνσταντοπούλου: Τη μία αντιγραφή

Ι.Διώτης: Μία υπάρχει. Για την περαιτέρω διαδικασί��, τις τεχνικές λεπτομέρειες, δεν μπορώ να σας διαφωτίσω. Δεν θυμάμαι.

Ζ.Κωνσταντοπούλου: Ναι, αλλά λέτε ότι οι εκτυπώσεις έγιναν από το τρίτο usb. Αυτό προϋποθέτει αντιγραφή και στο τρίτο usb.

Ι.Διώτης: Όχι, διότι οι εκτυπώσεις δεν ήταν πιστά αντίγραφα των καρτελών του αρχείου της τράπεζας. Τις σημειώσεις μου τις δακτυλογράφησα και τις εκτύπωσα. Διότι από την αρχή έχω πει ότι έδωσα εκτυπώσεις.

Ζ.Κωνσταντοπούλου: Ναι, το καταλάβαμε αυτό που έχετε πει από την αρχή. Αυτό που επίσης, έχετε πει από την αρχή ήταν ότι οι εκτυπώσεις που δώσατε προς τον κ. Βενιζέλο ήταν για να καταλάβει τι εστί το περιεχόμενο.

Ι.Διώτης: Νομίζω ότι έγιναν και μερικές εκτυπώσεις των καρτελών για να φαίνεται τι μορφή έχουν αυτά τα πράγματα.

Ζ.Κωνσταντοπούλου: Δώσατε, λοιπόν, λέτε και εκτυπώσεις καρτελών και εκτυπώσεις των σημειώσεών σας;

Ι.Διώτης: Δεν το θυμάμαι, αλλά δεν το αποκλείω να είναι έτσι.

Ζ.Κωνσταντοπούλου: Αυτό που είπατε προηγουμένως, για να καταλάβω τι δεν αποκλείετε και τι καταθέτετε ρητά…Εσείς, καταρχάς, γνωρίζετε δακτυλογράφηση στον υπολογιστή; Είναι κάτι που κάνατε μόνος σας;

Ι.Διώτης: Βεβαίως

Ζ.Κωνσταντοπούλου: Ότι δακτυλογραφήσατε, λοιπόν, τις σημειώσεις σας και τις εκτυπώσατε είναι κάτι που ισχύει ή δεν ισχύει;

Ι.Διώτης: Αυτήν την εντύπωση έχω. Αυτήν την εικόνα έχω.

Ζ.Κωνσταντοπούλου: Αυτά που εκτυπώσατε είναι σε αυτά που παραδώσατε στον κ. Βενιζέλο;

Ι.Διώτης: Βεβαίως.

Ζ.Κωνσταντοπούλου: Έχετε εσείς στη διάθεσή σας αυτό το USB;

Ι.Διώτης: Όχι. Κατηγορηματικά όχι.

Ζ.��ωνσταντοπούλου: Γιατί δεν το έχετε;

Ι.Διώτης: Διότι δεν το έχω. Δεν είχα λόγο να το διατηρήσω. Δεν διατήρησα τέτοια αρχεία εγώ ούτε μου χρειάζονταν κάπου.

Ζ.Κωνσταντοπούλου: Δεν το έχετε γιατί το χάσατε; Δεν το έχετε γιατί το καταστρέψατε, το σβήσατε, το χαρίσατε; Για ποιο λόγο δεν το έχετε;

Ι.Διώτης: Ούτε το χάρισα ούτε το έχασα. Αυτό θα το θυμόμουν καθαρά. Δεν πρόκειται γι’ αυτό

Ζ.Κωνσταντοπούλου: Γιατί δεν το έχετε, λοιπόν;

Ι.Διώτης: Διότι δεν το διατήρησα.

Ζ.Κωνσταντοπούλου: Το διαγράψατε εννοείτε;

Ι.Διώτης: Το διέγραψα, έγραψα κάτι άλλο επάνω, το κατέστρεψα με φυσικό τρόπο, δεν θυμάμαι.

Ζ.Κωνσταντοπούλου: Το καταστρέψατε με φυσικό τρόπο; Δηλαδή, τι; Το διαλύσατε;

Ι.Διώτης: Ναι, γιατί όχι;

Ζ.Κωνσταντοπούλου: Το κάνατε αυτό με ηλεκτρονικά αρχεία;

Ι.Διώτης: Το έχω κάνει.

Ζ.Κωνσταντοπούλου: Γιατί;

Ι.Διώτης: Για να εξαφανίσω κάθε ίχνος, στην παλαιότερη ιδιότητά μου. Δεν ήθελα να πέσει σε κανενός χέρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top