Είναι ένα από αυτά δικό σας; 130.000 ακίνητα κινδυνεύουν με δήμευση!

Έχουν καταγραφεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» αλλά… μπορεί και να μην είναι!

Είναι ένα από αυτά δικό σας; 130.000 ακίνητα κινδυνεύουν με δήμευση!

Σε περισσότερα από 130.000 (δηλαδή το 2% σε πανελλαδικό επίπεδο) υπολογίζονται τα ακίνητα όλων των κατηγοριών, αδόμητες εκτάσεις, ειδικά κτήρια, καταστήματα, ακόμη και διαμερίσματα, τα οποία επειδή δεν έχουν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες τους στο Κτηματολόγιο ή ακόμη και λόγω σφάλματος κατά την κτηματογράφηση έχουν καταγραφεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη».

Σύμφωνα με το νόμο, μετά την παρέλευση δεκαετίας για τους κατοίκους εσωτερικού και δωδεκαετίας για τους κατοίκους εξωτερικού, περιέρχονται οριστικά στο ελληνικό Δημόσιο!

Έτσι, το «καμπανάκι» της προειδοποίησης για την απειλή δήμευσης των «αγνώστου ιδιοκτήτη» ακινήτων, χτυπάει για το σύνολο των 340 περιοχών της χώρας που έχουν ενταχθεί στο Κτηματολόγιο.

Το Πολύκαστρο και το Πευκόδασος του Νομού Κιλκίς είναι οι δύο πρώτες περιοχές του προγράμματος για τις οποίες εκπνέει την 1η Αυγούστου 2013 η δεκαετής προθεσμία, που προβλέπει η νομοθεσία, μετά τη λήξη της οποίας γίνονται οριστικές οι εγγραφές στο Κτηματολόγιο και δεν μπορεί πλέον να ασκηθεί αγωγή διόρθωσης.

Σταδιακά η δεκαετής προθεσμία, η οποία υπολογίζεται από την ημέρα που άρχισε να λειτουργεί κτηματολογικό γραφείο σε κάθε περιοχή, εκπνέει για το σύνολο των περιοχών του πρώτου πιλοτικού προγράμματος μέχρι το τέλος του 2013 και έπεται συνέχεια.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top