Ο προϋπολογισμός πάει καλά, αλλά έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις!

"Δεν βγαίνουν τα νούμερα", λέει το γραφείο Προϋπολογισμού

Νέα μείωση συντάξεων «βλέπει» το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα, παρά τα θετικά στοιχεία της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με την έκθεση, η ύφεση και η ανεργία, σε συνδυασμό με την ανασφάλιστη εργασία και την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ταμεία αυξάνουν τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, γεγονός που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε νέες περικοπές συντάξεων και ανατροφοδότηση της ύφεσης.

«Η κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος είναι όντως ασταθής και οι τάσεις μπορούν να αναστραφούν μόνον αν αποδώσουν γρήγορα άλλα μέτρα και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας (ΕΣΠΑ, μεγάλα έργα κλπ). Η περιοριστική δημοσιονομική και εισοδηματική πολιτική εντείνει αναμφίβολα την ύφεση και per se, δηλαδή χωρίς την αντεπίδραση άλλων παραγόντων που θα την εξουδετερώσουν, τείνει να τροφοδοτεί ένα σπιράλ προς τα κάτω», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο πόρισμα του Γραφείου Προϋπολογισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top