SOS: Ανοίγουν 10.000 θέσεις εργασίας στον Τουρισμό - Από αύριο οι αιτήσεις!

Οι προϋποθέσεις και που θα υποβάλλετε αίτηση

SOS: Ανοίγουν 10.000 θέσεις εργασίας στον Τουρισμό - Από αύριο οι αιτήσεις!

Δέκα χιλιάδες θέσεις εργασίας 5μηνης απασχόλησης-πρακτικής άσκησης στον Τουρισμό ανοίγουν στις αρχές Ιουνίου όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Το πρόγραμμα (στο πλαίσιο της δράσης «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους του τουριστικού τομέα ηλικίας έως 29 ετών») απευθύνεται σε χιλιάδες ανέργους ηλικίας 18 έως 29 ετών οι οποίοι θα απασχοληθούν σε τουριστικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, υπηρεσίες εστίαση, επιχειρήσεις ενοικιάσεων αυτοκινήτων και στην επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών.

Το πρόγραμμα ανοίγει αύριο και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκέπτονται μέχρι τις 27 Μαΐου την ιστοσελίδα www.sete-voucher.gr για να υποβάλουν αίτηση. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν ηλεκτρονικά εντός διαστήματος 2 εβδομάδων με βάση ειδική μοριοδότηση με στόχο οι ασκούμενοι να είναι στα πόστα τους έως την 1η Ιουλίου.

Το επίδομα για όλη τη διάρκεια της άσκησης θα είναι 2.400 ευρώ για τους απόφοιτους μέσης εκπαίδευσης και 2.700 ευρώ για τους απόφοιτους πανεπιστημίου και θα περιλαμβάνει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών και πρακτική άσκηση 500 ωρών, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 5 μήνες.

Όπως διευκρίνισαν η κα Κεφαλογιάννη και ο κ. Βρούτσης θα υπάρχει δυνατότητα από τις επιχειρήσεις να κρατήσουν τον ασκούμενο εάν υπάρχουν ανάγκες και μετά το τέλος του προγράμματος.Μείζον πρόβλημα καταγγέλλουν τα Επιμελητήρια Αθηνών και Θεσσαλονίκης

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top