Οι μοναχοί του Αγίου Όρους απειλούν τους πολιτικούς: Αν μας φορολογήσετε, θα είστε ανεπιθύμητοι

«Δεν σας δεχτούμε στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια ενσωμάτωσης»

​Τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση στέλνε�� το Άγιο όρος! Πιο συγκεκριμένα οι μοναχοί ζητούν να εξαιρεθούν με νομοθετική ρύθμιση τα εκτός Αθωνικής Πολιτείας, ακίνητα των μονών από τη φορολογία, απειλώντας μάλιστα πως αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα τους από την ελληνική κυβέρνηση, τότε δεν θα δεχτούν πολιτικούς στις εκδηλώσεις τον Οκτώβριο, για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Αθωνικής Πολιτείας.

agio-oros1.jpg

Παράλληλα, οι μοναχοί υπενθυμίζουν ότι έθεσαν το ζήτημα-και την απειλή-στην συνάντηση που είχαν με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου, ασχέτως όπως λένε, αν δεν δόθηκε δημοσιότητα στο θέμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες στο Άγιο όρος βρίσκεται ο γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα.

Ήδη μια πρώτη γεύση των αγιορείτικων απειλών έλαβε η κυβέρνηση στις εκδηλώσεις τον περασμένο Νοέμβριο για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της χερσονήσου του Άθω από τους Οθωμανούς. Τότε είχαν προσκληθεί μόνο ο τότε αρχηγός του ΓΕΝ, αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, και η ηγεσία του πολεμικού στόλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top