Στηρίζει την Ιταλία ο Ρομπάι

«Καμπανάκι» για το χρέος

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει τις προσπάθειες του νέου ιταλού πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα να οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης. Ωστόσο, ο κ. Ρομπάι τόνισε πως κεντρικός στόχος είναι η διατήρηση «υγιών» δημόσιων οικονομικών.

«Ο πρωθυ��ουργός με ενημέρωσε για τα κύρια στοιχεία του προγράμματος της κυβέρνησής του, ιδίως τα μέτρα που προτίθεται να θεσπίσει, ώστε να ξεκινήσει εκ νέου η οικονομική ανάπτυξη, για να γίνει η Ιταλία πιο ανταγωνιστική, και να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κοινωνική κατάσταση που δημιουργείται από την απασχόληση», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μετά τη συνάντηση με τον ιταλό πρωθυπουργό, στις Βρυξέλλες.

«Επανέλαβα ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να στηρίζει την Ιταλία για την επίτευξη της κοινής μας δέσμευσης, να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση, προωθώντας την ανάπτυξη και την απασχόληση, αξιοποιώντας πλήρως την υφιστάμενη ευελιξία, διατηρώντας ως κεντρικό στόχο τη διατήρηση υγιών δημόσιων οικονομικών », συμπλήρωσε ο Ρομπάι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα Πέμπτη το πρωί, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top