Σαν κεραμίδα θα μας έρθει το νέο πεντάευρο, για αυτό τα μάτια σας 14!

Δείτε το γιατί στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί!

​​Πρώτη δημοσίευση:16:20

Ο φετινός Μάιος εκτός από αυγά και πασχάλια, φέρνει και... νέα χαρτονομίσματα!!!! Πιο συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη θα κυκλοφορήσει μέσω των ταμείων των τραπεζών και των αυτόματων ταμειολογιστικών μηχανών (ATM) το νέο πεντάευρο!

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι προετοιμασίες για την εισαγωγή του νέου χαρτονομίσματος των 5 ευρώ, του πρώτου τραπεζογραμματίου της σειράς "Ευρώπη", έχουν ολοκληρωθεί.

Η Ευρώπη θα σε βοηθά να ξεχωρίζεις τις… «μαϊμούδες»!!!!!

Στο υδατογράφημα και στο ολόγραμμα εμφανίζεται μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μιας μορφής της ελληνικής μυθολογίας, από την οποία προήλθε και η ονομασία της νέας σειράς τραπεζογραμματίων.

Χάρη στις μικρές ανάγλυφες γραμμές στην αριστερή και τη δεξιά άκρη του τραπεζογραμματίου διευκολύνεται η αναγνώρισή του, ιδίως από άτομα με προβλήματα όρασης.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΚΤ στο νέο τραπεζογραμμάτιο έχουν ενσωματωθεί καινούργια και ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Δεν πετάμε τίποτα!!!!

Το γεγονός ότι θα κυκλοφορήσουν νέα χαρτονομίσματα δε σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεφορτωθούμε τα παλιά, καθώς τα τραπεζογραμμάτια των 5 ευρώ της πρώτης σειράς θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν και σταδιακά θα αποσύρονται.

Η ημερομηνία κατά την οποία θα πάψουν να αποτελούν νόμιμο χρήμα θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Ωστόσο, ακόμη και μετά την ημερομηνία αυτή, θα διατηρήσουν την αξία τους επ' αόριστον και θα μπορούν να ανταλλάσσονται ανά πάσα στιγμή στις κεντρικές τράπεζες.

Δείτε την ελληνική διαφήμιση για το νέο χαρτονόμισμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top