Τέσσερις οι ενδιαφερόμενοι για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Δημοψήφισμα θέλει να διοργανώσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Τέσσερα επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν τελικά ενδιαφέρον, καθώς έληξε σήμερα η σχετική προθεσμία, για την απόκτηση ποσοστού 51% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε (ΕΥΑΘ).

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες προτάσεις και θα υποβάλουν τις εισηγήσεις τους προς το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, για τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, στην οποία θα πραγματοποιηθεί η υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Για το ίδιο ζήτημα πάντως το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, με το οποίο θα κληθούν οι κάτοικοι της πόλης να απαντήσουν αν συμφωνούν ή όχι με την ιδιωτικοποίηση. Εξυπακούεται βέβαια ότι τέτοιου είδους δημοψήφισμα, δεν έχει δεσμευτικό αποτέλεσμα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης πρότεινε η διαχείριση του νερού να γίνεται από τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης.

​​​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top