EKTAKTO:Αποσύρεται η επίμαχη διάταξη Μανιτάκη για τους συμβασιούχους από το πολυνομοσχέδιο

Με συντονισμένη παρέμβαση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη

EKTAKTO:Αποσύρεται η επίμαχη διάταξη Μανιτάκη για τους συμβασιούχους από το πολυνομοσχέδιο

Μετά από την παρέμβαση των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά και την έντονη κόντρα Μανιτάκη-Ρουπακιώτη που προηγήθηκε, αποσύρεται η επίμαχη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που αφορά τους συμβασιούχους οι οποίοι δικαιώνονται από ασφαλιστικά μέτρα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης , την οποία υπογράφει ο Τάκης Μπαλτάκος αναφέρει:

"Με την συντονισμένη παρέμβαση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την Κυβέρνηση, του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη, η διάταξη που αφορά τις προσωρινές διαταγές αποσύρεται από το Πολυνομοσχέδιο. Η διάταξη θα κατατεθεί εκ νέου μετά το Πάσχα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Το περιεχόμενό της θα είναι συμβατό με τις απόψεις των συναρμοδίων Υπουργών και θα διασφαλίσει στο ακέραιο ότι δεν θα γίνεται παρελκυστική χρήση της διαδικασίας των προσωρινών διαταγών."

Προηγήθηκε επικοινωνία συνεργατών του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, ο οποίος συνομίλησε με τους αρμόδιους υπουργούς.

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν αποφεύγει να αναφερθεί στην πραγματικότητα, δεν υποκρίνεται και δεν καλύπτεται πίσω από μια νοσηρή παρελθοντολογία, γιατί πιστεύει στην Ελλάδα της Δημοκρατίας και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης από τη Βουλή, σχολιάζοντας τα ρατσιστικά φαινόμενα στη Μανωλάδα και πρόσθεσε: «Σήμερα, γίνεται αγώνας σε δύσκολες συνθήκες, που διαμορφώθηκαν εδώ και 30 χρόνια, για να διατηρήσουμε πολλά από τα δικαιώματα. Υπερασπιζόμαστε την Ελλάδα της Δημοκρατίας και των Δικαιωμάτων και είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια βίαιης διακινδύνευσής τους».

Η επίμαχη διάταξη του πολυνομοσχεδίου θα προκαλούσε εμπλοκή στην κατάθεση του νομοθετήματος το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή, αφού προϋπόθεται την υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος εξακολουθούσε να εκφράζει έντονες αντιρρήσεις. Η ίδια ��ιάταξη είχε προκαλέσει τις εντονότατες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Για «συνταγματική εκτροπή» του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε κάνει λόγο ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, εργατολόγοι είχαν χαρακτηρίσει «πραξικοπηματικό» το νομοσχέδιο, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Νίκος Βούτσης είχε δώσει τα συγχαρητήρια του στον κο Ρουπακιώτη λέγοντας ότι «πάνω από τη χώρα επικρατεί κλίμα ζόφου που εντείνεται κάθε στιγμή από το φόβο τον αυταρχισμό την ασυδοσία. Θέλω να σας συγχαρώ για τη σθεναρή σας αντίσταση απέναντι στα σχέδια για απαγόρευση και των ελάχιστων μέτρων δικαστικής προστασίας για την εργασία».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top