Η Στανίση μας φέρνει λαμπάδα και η κυβέρνηση λιγότερες ποινές και φακέλωμα στον Τειρεσία!

Ανάσταση για 1 εκατ. «κόκκινους» δανειολήπτες!!

​Ανάσα σε χιλιάδες επιχειρηματίες και απλούς δανειολήπτες που βρίσκονται σήμερα στο κόκκινο ευελπιστεί να δώσει η κυβέρνηση, απελευθερώνοντας τους από τον βραχνά και την αγωνία του «Τειρεσία»!

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό το βάρος της μεγάλης κρίσης και της ανάγκης για σταδιακή ανάπτυξη ώστε να μην αποσαθρωθεί ο κοινωνικός ιστός, στα σχέδια των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης είναι η υιοθέτηση του βρετανικού μοντέλου.

Το νέο μοντέλο που μελετά το οικονομικό επιτελείο, θα επιτρέπει μεταξύ άλλων την ελαστικοποίηση μεν των συνεπειών για τους καταχωρημένους στις λίστες του «Τειρεσία», αλλά και την εφ’ όρου ζωής παρακολούθηση της πιστοληπτικής ικανότητας όλων!!!

Ειδικότερα, το πράσινο φως για τη συζήτηση αυτής της πρότασης εκ μέρους της κυβέρνησης δόθηκε πριν από 20 ημέρες από τον πρωθυπουργό, ύστερα από επικοινωνία που είχε με τους κυρίους Γιάννη Στουρνάρα και Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κος Αντώνης Σαμαράς είχε ζητήσει προτάσεις ανακούφισης των δανειοληπτών και των επιχειρήσεων που λόγω «μαυρίσματος» στον «Τειρεσία» δεν έχουν πρόσβαση σε ρευστότητα εκ μέρους των τραπεζών. Έπειτα από συνεννοήσεις των δύο υπουργείων, τα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης πρότειναν την υιοθέτηση του βρετανικού συστήματος.

Μάλιστα, στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το νέο καθεστώς ως προς τους δανειολήπτες το θέμα τέθηκε υψηλά στην ατζέντα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top